Ciocolata Duo

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Ciocolata Duo

Ingrediente

  • -150 ml apa
  • -zeama de la jumate de lamaie
  • -200 gr unt nesarat
  • -450 gr lapte praf
  • -2 linguri cacao
  • -2 linguri cafea solubila
  • -250 gr zahar
  • -3 linguri goji
  • -100 gr fulgi de migdale

Mod de preparare

Punem apa cu zaharul si zeama de lamaie pe foc.In momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 6-7 minute pana cand compozitia are aspectul unui sirop. Separat cernem laptele praf si il impartim in doua parti egale.

Cernem cacaua si o punem intr-o parte de lapte praf. Luam siropul de pe foc, adaugam untul taiat cubulete si amestecam foarte bine pana se topeste tot untul. Impartim siropul in doua parti egale.

Intr-o parte de sirop dizolvam cafeaua solubila si turnam peste laptele praf fara cacao. Turnam siropul peste ingredientele uscate si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Intr-o parte punem fructele de goji, iar in cealalata fulgi de migdale si omogenizam.

Tapetam o tava mica cu hartie de copt sau folosim forme de silicon. Turnam ciocolata neagra, o nivelam, turnam si ciocolata cu cafea, nivelam din nou si o lasam la racit. Dam la rece pentru 2-3 ore sau peste noapte, iar apoi putem portiona dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise