autor:

maria mihalache

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba cu carne de porc si afumatura

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2016

Ingrediente
500 g pulpa de porc, 500 g coaste afumate, 1|2 varza mica, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 1|4 telina, 3 rosii, 2 oua, bors, 2-3 frunze de telina, sare, piper macinat, si sa nu uitam de .....dragoste

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie pulpa de porc cubulete si se transeaza coastele afumate.
Punem carnea intr.o oala ,o acoperim cu apa ,punem putin sare si dam la foc.
Lasam sa dea in cateva clocote si spumam.
Tragem de pe foc ,scurgem de apa ,spalam carnea si o punem inapoi in oala.
Adaugam apa cat sa depaseasca carnea ,adaugam putina sare si dam la foc moderat.

Cand carnea este fiarta pe jumatate adaugam legumele(varza taiata fideluta,morcovul taiat rondele,ardeiul si telina taiate cubulete).
Adaugam si 2 fire mici de telina verde taiate marunt.

Daca este nevoie mai putem adauga apa.
Lasam la fiert circa 15 min dupa care adaugam rosiile date prin razatoare si apoi prin sita( pentru a indeparta semintele ) si lasam incontinuare pe foc ciorba pana ce totul este bine fiert.

Intre timp fierbem separat borsul si cand totul este fiert il adaugam in oala cu ciorba.(cantitatea de bors este in functie de gustul fiecaruia).
Potrivim de sare si piper dupa gust.
Lasam sa dea in cateva clocote si tragem de pe foc.
Batem ouale cu un praf de sare si le adaugam in ciorba sub forma de zdrente.

Aromatizam cu frunze de telina taiate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu carne de porc si afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu carne de vita

Ciorba de cartofi cu carne de vita

Se curata ceapa,morcovul,telina, ardelul se spala apoi se tau cubulete.Intr-o oala se pune putin

14 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se

14 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g pulpa de porc
  • 500 g coaste afumate
  • 1|2 varza mica
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 1|4 telina
  • 3 rosii
  • 2 oua
  • bors
  • 2-3 frunze de telina
  • sare
  • piper macinat
  • si sa nu uitam de .....dragoste

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

25 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de ciuperci champignions