Am folosit burta proaspata(prefer cea congelata)curatata bine de grasime,taiata,putin dura.Am frecat-o bine cu sare mare,suc de lamaie,otet(in caz ca burta e f dura,se lasa de seara pana dimineata frecata cu sare,otet,lamaie in apa cu o lingura de bicarbonat,ca sa iasa acidul din musculatura).Am pus la fiert 3-4 morcovi,4-5 catei de usturoi,3-4 foi de dafin,1 ceapa,piper boabe,burta.Se lasa la fiert 1ora-1ora jumate,depinde de calitatea burti,poate dura mult mai mult.....Intre timp se toaca cepele si ardeiul,se rad morcovi si albitura,se face mujdei din capatana de usturoi,din putin ulei si sare.Osso bucco,am fiert separat,am pastrat zeama.Cand a fiert burta,am oprit focul si am strecurat.Am taiat burta si osso bucco fideluta.Am pus legumele la calit,burta si carnea,sare,piper,vegeta,foi de dafin,jumatate din mujdei,cca.4 Lt apa+zeama de la carne.Am lasat la fiert,cand e gata sa fie jumate lichid jumate gros.Mujdeiul ramas l-am amestecat cu 2 galbenuse si o canita de ciorba(rece),am pus in ciorba,am amestecat bine,apoi smantana si patrunjelul.Am lasat sa deie cateva clocote.Am pus f putin otet.Am servit cu ardei iute si suc de lamaie sau otet la cine ii place.Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii