autor:

Gustul din bucatarie

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2013

Ingrediente
* 600 grame burta de vita, * 2 morcovi, * 1 ceapa, * 300 - 400 grame smantana (minim 20% grasime), * 3 galbenusuri, * usturoi, * otet, * foaie de dafin, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput punem la fiert burta de vita taiata in bucati mai mari, impreuna cu foi de dafin si cu boabe de piper. Puneti suficienta apa pentru ca burta va fierbe in maxim 2 ore. Incercam burta cu furculita sa vedem daca este fiarta; scurgem de apa si o lasam sa se raceasca putin ca sa o putem taia. Dupa ce s-a racorit o taiem fideluta.
Intre timp, morcovul dat pe razatoare si ceapa se pun la calit in ulei. Dupa ce legumele s-au inmuiat adaugam 2 - 3 litri de apa si lasam sa fiarba.
Cand legumele sunt aproape fierte adaugam si burta in oala. Adaugam si usturoiul pisat. Unii prefera sa strecoare zeama si sa scoata legumele din ciorba. Dar daca taiem marunt atat ceapa cat si morcovul, prin calire si firebere se "topesc" si nu se mai simt.
Smantana o amestecam cu galbenusurile. Diluam amestecul cu un polonic de zeama pentru a-l aduce aproape de temperatura ciorbei. Stingem focul si adaugam smantana in oala. Mai adaugam o foaie de dafin, otet (in functie de cat de acra preferam sa fie ciorba), potrivim de sare si piper si asezonam cu putin patrunjel.
Servim ciorbita cu ardei iute, cu mujdei de usturoi si smantana pentru ca fiecare sa-si potriveasca dupa propriul gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta dietetica

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se ia burta şi se spală bine de tot. Daca vi se pare că are miros se pune câteva ore în puţină

65 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucan Costel , 17 mai 2014

    urmeaza sa-o pregatesc

  • Fara foto

    Tamara Panaete , 29 octombrie 2013

    mie imi place mult ciorba de burta si imi si place sa o pregatesc.Legumele le trec prin mixer,amestec cu zeama in care au fiert,apoi le strecor. Imi iese o supa fina fara bucati de legume,un pic mai densa.Restul este la fel ca si in reteta de mai sus si va asigur ca este o bunatate

  • Gustul din bucatarie

    Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2013

    Multumesc pentru sfaturi...ce sa zic...cate bordeie atatea obicee. Noua nu ne place ca burta sa fie prea moale....am urmat reteta familiei. Intotdeauna la orice reteta trebuie sa adaugam un touch personal.Oricum, multumesc inca o data pentru sfaturi si o sa incerc sa pregatesc si alte variante :)

    • Fara foto

      Radu Laurentiu , 08 octombrie 2013

      Stii, iti trebuie si ceva turloaie, iar la fiert multa rabdare nu numai 2-3 ore, ca iese ca talpa. Fa o excursie prin Turcia si intreaba baietii de acolo, in Romania totul se face repede in detrimentul gustului. In loc de piine lipie calda. Otet e bine sa nu adugi deloc in ciorba, doar la servire su nu e neaparat nevoie sa faci mujdei, il zdrobesti putin si il amesteci cu otet.

    • Fara foto

      Stefan Sarba , 07 octombrie 2013

      dar daca punem si o bucata din picior de vita jur ca are un gust mai bun!!!

    • Fara foto

      Elena Craciuneanu , 04 octombrie 2013

      nu inca :) urmeaza

    • Gustul din bucatarie

      Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2013

      Multumesc!

    • Fara foto

      marianvlad , 13 septembrie 2013

      ff b

    • Gustul din bucatarie

      Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 27 februarie 2013

      Multumesc Sidy! Asa am invatat de la mami meu....Pe deasupra mai am si un sot pretentios la mancare :D .

    • Fara foto

      Cristi Radu (Bucatar sef) , 25 februarie 2013

      Pentru ca ciorba sa fie foarte gustoasa, eu fierb separat si cateva oase de vita fara maduva impreuna cu zarzavatul pe care insa nu il adaug in ciorba. Din morcovii si pastarnacul fiert, fac o salata, dupa ce s-au racit, cu putina zeama de lamaie si putin ulei. Ca ciorba sa aiba acel aspect laptos si sa nu se faca zdrente, eu amestec ouale cu mixerul impreuna cu smantana, otetul si o cana de apa sau zeama din ciorba. Tot pentru gust dar si pentru culoare, eu pun cateva bucati de gogosar de la otet taiate marunt. Acesta este ingredientul secret. Pot sa inlocuiesc gogosarii de la otet cu bulion de gogosari preperat in casa toamna. Sper sa va placa mai mult asa chiar daca este putin mai laborios procesul. Aprecierile fac sa merite acest efort in plus.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 23 februarie 2013

      Cea mai dorita ciorba ! Minunat arata. Asa o fac si eu....in sfarsit am mai gasit pe cineva care arunca apa in care a fiert burta....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

22 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Gustul din bucatarie
Hummus

Hummus

Important de stiut este ca daca o sa cumparati naut uscat, trebuie sa-l lasati de cu seara la inmuiat

4 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Ciorba de fasole boabe - de post

Ciorba de fasole boabe - de post

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Varza la cuptor cu rasol de porc

Varza la cuptor cu rasol de porc

Rasolul de porc se spala, se curata si se pune la fiert pana ii luam spuma. Varza se toaca fideluta

0 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)

Multumesc pentru sfaturi...ce sa zic...cate bordeie atatea obicee. Noua nu ne place ca burta sa fie prea moale....am urmat reteta familiei. Intotdeauna la orice reteta trebuie sa adaugam un touch personal.Oricum, multumesc inca o data pentru sfaturi si o sa incerc sa pregatesc si alte variante :)

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de spanac aromata cu patrunjel verde