Ciorba de burta

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Ciorba de burta

Ingrediente

  • * 600 grame burta de vita
  • * 2 morcovi
  • * 1 ceapa
  • * 300 - 400 grame smantana (minim 20% grasime)
  • * 3 galbenusuri
  • * usturoi
  • * otet
  • * foaie de dafin, sare si piper

Mod de preparare

Pentru inceput punem la fiert burta de vita taiata in bucati mai mari, impreuna cu foi de dafin si cu boabe de piper. Puneti suficienta apa pentru ca burta va fierbe in maxim 2 ore. Incercam burta cu furculita sa vedem daca este fiarta; scurgem de apa si o lasam sa se raceasca putin ca sa o putem taia. Dupa ce s-a racorit o taiem fideluta.

Intre timp, morcovul dat pe razatoare si ceapa se pun la calit in ulei. Dupa ce legumele s-au inmuiat adaugam 2 - 3 litri de apa si lasam sa fiarba.

Cand legumele sunt aproape fierte adaugam si burta in oala. Adaugam si usturoiul pisat. Unii prefera sa strecoare zeama si sa scoata legumele din ciorba. Dar daca taiem marunt atat ceapa cat si morcovul, prin calire si firebere se "topesc" si nu se mai simt.

Smantana o amestecam cu galbenusurile. Diluam amestecul cu un polonic de zeama pentru a-l aduce aproape de temperatura ciorbei. Stingem focul si adaugam smantana in oala. Mai adaugam o foaie de dafin, otet (in functie de cat de acra preferam sa fie ciorba), potrivim de sare si piper si asezonam cu putin patrunjel.

Servim ciorbita cu ardei iute, cu mujdei de usturoi si smantana pentru ca fiecare sa-si potriveasca dupa propriul gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise