Se curata, se spala si apoi se taie zarzavatul(morcovul se taie rondele, ceapa se taie marunt,telina si pastarnacul cubulete ).Zarzavatul se pune intr-o oala ,se adauga apa cat sa-l depaseasca si uleiul.Se lasa sa fiarba circa 5 min. ,timp in care ne ocupam de cartofi..............ii curatam, ii spalam , ii taiem cubulete mai mari si apoi ii "aruncam" in oala cu zarzavat unde mai adaugam patrunjelul uscat, rosiile decojite si taiate cubulete mici si condimentam cu sare si piper macinat dupa gust.( nu foarte mult pentru ca vine si zeama de varza cu aportul ei de sare) si se lasa la fiert.Daca este cazul mai putem adauga apa.
Separat fierbem, circa 10 min, zeama de varza.
Cand totul este fiert se adauga sucul de rosii si zeama de varza .Se mai lasa la fiert circa 5 min.
In timp ce ciorba fierbe scoatem din oala 2-3 polonice de zeama si lasam sa se racoreasca.Intr-un bol batem bine ouale pe care le amestecam apoi cu smantana dupa care rasturnam acest amestec peste zeama racorita.Amestecam bine si rasturnam amestecul in oala cu ciorba. Tragem oala cu ciorba de pe foc si aromatizam cu leustean.
Se serveste fierbinte alaturi de un ardei iute sau o ceapa rosie.
Dupa preferinte se mai poate adauga si smantana.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii