autor:

maria mihalache

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de cartofi dreasa cu ou si smantana

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2014

Ingrediente
7-8 cartofi, 2 morcovi, 1 ceapa, un sfert de telina, 1 pastarnac, 2 rosii, o cana suc de rosii, zeama de varza (cantitatea de zeama de varza nu este batuta in cuie.........fiecare potriveste gustul de acru dupa preferinte), 2 linguri ulei de masline, patrunjel uscat, leusean verde, 150 g smantana, 2 oua, sare, piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata, se spala si apoi se taie zarzavatul(morcovul se taie rondele, ceapa se taie marunt,telina si pastarnacul cubulete ).Zarzavatul se pune intr-o oala ,se adauga apa cat sa-l depaseasca si uleiul.Se lasa sa fiarba circa 5 min. ,timp in care ne ocupam de cartofi..............ii curatam, ii spalam , ii taiem cubulete mai mari si apoi ii "aruncam" in oala cu zarzavat unde mai adaugam patrunjelul uscat, rosiile decojite si taiate cubulete mici si condimentam cu sare si piper macinat dupa gust.( nu foarte mult pentru ca vine si zeama de varza cu aportul ei de sare) si se lasa la fiert.Daca este cazul mai putem adauga apa.
Separat fierbem, circa 10 min, zeama de varza.
Cand totul este fiert se adauga sucul de rosii si zeama de varza .Se mai lasa la fiert circa 5 min.
In timp ce ciorba fierbe scoatem din oala 2-3 polonice de zeama si lasam sa se racoreasca.Intr-un bol batem bine ouale pe care le amestecam apoi cu smantana dupa care rasturnam acest amestec peste zeama racorita.Amestecam bine si rasturnam amestecul in oala cu ciorba. Tragem oala cu ciorba de pe foc si aromatizam cu leustean.
Se serveste fierbinte alaturi de un ardei iute sau o ceapa rosie.
Dupa preferinte se mai poate adauga si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi dreasa cu ou si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi dreasa cu smantana

Ciorba de cartofi dreasa cu smantana

1. Punem 4 l apa la fiert cu putina sare, cand apa incepe sa fiarba adaugam ceapa tocata marunt;

12 voturi    14 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bors de peste

Bors de peste

Intr-o oala punem apa sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca dam focul la minim. Intre timp pregatim

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • 7-8 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • un sfert de telina
  • 1 pastarnac
  • 2 rosii
  • o cana suc de rosii
  • zeama de varza (cantitatea de zeama de varza nu este batuta in cuie.........fiecare potriveste gustul de acru dupa preferinte)
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel uscat
  • leusean verde
  • 150 g smantana
  • 2 oua
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume cu carne de vita