Ciorba de curcan a'la grec ! Un deliciu !!!

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de curcan a'la grec ! Un deliciu !!!

Ingrediente

  • -2 aripi de curcan
  • -2 ciocanele de curcan.
  • -2 cepe
  • -4 morcovi
  • -1 telina
  • -1 postarnac
  • -2 ardei grasi rosii
  • -100g orez
  • -3 galbenusuri de ou
  • -400 g iaurt
  • -zeama de la 2 lamai sau 1/2 lingurita de sare de lamaie
  • -2 legaturi de marar verde
  • -sare
  • -50 ml ulei

Mod de preparare

Aripile si cioacanelele se spala si se pun la fiert cu 3-4 l de apasi sare.Se spumeaza.

Se spala legumele, se curata si se taie cubulete.

Se adauga in oala.

Dupa ce carnea si legumele sunt aproape fierte, se adauga

orezul spalat in prealabil.Se mai fierbe circa 15 minute.

Intre timp se freaca galbenusurile impreuna cu iaurtul.

Se adauga zeama de lamaie.

In compozitia de iaurt si galbenus, se pune 2-3 polonice de ciorba amestecand continuu pentru a nu se taia.

Ciorba se ia de pa foc, si se adauga imediat compozitia de iaurt amestecand continuu.

La carte scrie ca se mai fierbe 10 minute, dar recomandat este sa se mai tina pe foc pana in clipa in care da primul clocot. Astfel nu se taie.

Se adauga mararul verde tocat marunt si uleiul.

Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise