autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Ciorba de curcan cu fasole neagra si dovleac

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
1 1/2 cana fasole neagra uscata, curatata si spalata (285 g), 1,6 kg ciocanele de curcan, fara piele, 1 ardei gras verde, taiat În cubulete, 1 cana frunze de coriandru tocate, 4 cepe verzi, taiate fin, 1 lingura coaja rasa de lamâie, 1 lingura praf de chilii, 2 1/2 lingurite chimion macinat, 2 1/2 lingurite coriandru macinat, 1 lingurita ghimbir macinat, 5 cani dovleac, taiat cubulete de 1 cm, 300 g boabe de porumb congelate, 2 1/4 Iingurite sare, 1/4 cana suc proaspat de lamâie

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

1 Într-o cratita mare sau Într-o oala, se pune fasolea cu apa cât sa o acopere cu 8 cm; se pun la fiert.
2. Când dau În clocot. se adauga ciocanelele de curcan, ardeiul gras, 1/2 cana de frunze de coriandru, ceapa verde, coaja de lamâie, praful de chilii, chimionul, coriandrul si ghimbirul; se pune din nou amestecul la fiert; se acopera partial si se fierbe 1 ora si 15 minute.
3 Se adauga dovleacul, porumbul si sarea si se fierb, fara capac, cam 15 minute.
4 Se ia cratita de pe foc. Se scot ciocanelele de curcan din ciorba, si când s-au racit suficient, se
scoate carnea de pe oase. Se arunca ligamentele si cartilagiile si se taie carnea În bucati cât o inghititura.
5 Se pun bucatile de carne Înapoi În cratita. Se adauga sucul de lamâie si restul de 1/2 cana de frunze de coriandru si se mai fierb 3 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan cu fasole neagra si dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Se pun la fiert legumele curatate si puiul...se urmareste sa se ia spuma...in timpul fierului se

280 voturi    26 comentarii
1h
Supe de carne
Luscos

Luscos

Se taie varza pe un platou de lemn. Afumatura se taie bucati potrivite, ciolanul se poate taia

43 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 1/2 cana fasole neagra uscata
  • curatata si spalata (285 g)
  • 1,6 kg ciocanele de curcan
  • fara piele
  • 1 ardei gras verde
  • taiat În cubulete
  • 1 cana frunze de coriandru tocate
  • 4 cepe verzi
  • taiate fin
  • 1 lingura coaja rasa de lamâie
  • 1 lingura praf de chilii
  • 2 1/2 lingurite chimion macinat
  • 2 1/2 lingurite coriandru macinat
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 5 cani dovleac
  • taiat cubulete de 1 cm
  • 300 g boabe de porumb congelate
  • 2 1/4 Iingurite sare
  • 1/4 cana suc proaspat de lamâie

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Aceasta reteta e postata de 3 ori de catre tine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba radauteana cu muschi de porc Ciorba radauteana cu muschi de porc

Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ciorba ardeleneasca de perisoare Ciorba ardeleneasca de perisoare

Va spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita. Si de fiecare data rezulta retete

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui cu taitei