Ingrediente
Ingrediente:, , * 300-400 gr fasole boabe, * 3 morcovi, * 1 pastarnac, * 2 cepe medii, * 1- 2 ardei grasi, * 3-4 linguri de zarzavat, * ulei, * sare, * marar si leustean
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
0 voturi
Mod de preparare
Fasolea se pune la fiert intr-un litru de apa; cand fierbe va rezulta o apa galbena pe care o vom arunca. Clatim din nou fasolea si o punem la fiert cu 3-4 litri de apa.
Morcovul si pastarnacul se taie in bucati mai mari si se adauga peste fasole.
Ceapa si ardeiul se toaca, se calesc in aprox. 50 ml ulei si se adauga in oala dupa aproximativ 1 ora si lasam sa fiarba in continuare.
Intre timp verificam din cand in cand bobul de fasole. Cand este aproape fiert adaugam zarzavatul.
Se mai lasa la foc inca 30 de minute. Daca apa a scazut prea mult mai completam cu apa clocotita. Atentie! Nu puneti apa rece!
Se potriveste de sare, adaugam mararul si leusteanul tocat si este gata de servit.