Se spala fasolea boabe, se alege, si se lasa de seara pana a 2-a zi in apa rece.
A 2-a zi se schimba apa la fasole si se pune la fiert. Dupa ce da un clocot se schimba apa si se pune din nou la fiert.
Se curata si se taie zarzavaturile (ceapa se poate lasa intraga pentru a fi scoasa ulterior, iar morcovii si pastarnacul se taie rondele) si se adauga in ciorba care fierbe. Se adauga putina sare si cateva boabe de piper.
Cand fasolea este aproape fiarta se adauga ardeiul taiat cubulete si ardeiul iute taiat felii (sau intreg pentru a fi scos ulterior), apoi se face un rantas: se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie incinsa, se adauga boiaua iute, boiaua si faina se amesteca, se adauga putina zeama din ciorba, apoi se toarna rantasul in ciorba.
Spre final se taie cubulete rosiile, (se pot oparii in prealabil si indeparta pielita de pe ele) dafinul, cateii de usturoi pisati si tarhonul si se mai tine la fiert maxim 5 minute.
Se serveste fierbinte cu patrunjel tocat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii