Se spala fasolea boabe, se alege, si se lasa de seara pana a 2-a zi in apa rece.
A 2-a zi se schimba apa la fasole si se pune la fiert. Dupa ce da un clocot se schimba apa si se pune din nou la fiert.
Se curata si se taie zarzavaturile (ceapa se poate lasa intraga pentru a fi scoasa ulterior, iar morcovii si pastarnacul se taie rondele) si se adauga in ciorba care fierbe. Se adauga putina sare si cateva boabe de piper.
Cand fasolea este aproape fiarta se adauga ardeiul taiat cubulete si ardeiul iute taiat felii (sau intreg pentru a fi scos ulterior), apoi se face un rantas: se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie incinsa, se adauga boiaua iute, boiaua si faina se amesteca, se adauga putina zeama din ciorba, apoi se toarna rantasul in ciorba.
Spre final se taie cubulete rosiile, (se pot oparii in prealabil si indeparta pielita de pe ele) dafinul, cateii de usturoi pisati si tarhonul si se mai tine la fiert maxim 5 minute.
Se serveste fierbinte cu patrunjel tocat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii