autor:

certejan

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole uscata

Autor: certejan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: certejan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 august 2011

Ingrediente
500 g fasole uscata, o ceapa, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 ardei, 1 ardei iute, 2 rosii, 2 linguri ulei, 1 lingura boia dulce, 1 lingurita boia iute, 1 lingura faina, 2 foi dafin, 3 catei usturoi, tarhon, sare, piper boabe

Dificultate: Medie Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Se spala fasolea boabe, se alege, si se lasa de seara pana a 2-a zi in apa rece.
A 2-a zi se schimba apa la fasole si se pune la fiert. Dupa ce da un clocot se schimba apa si se pune din nou la fiert.
Se curata si se taie zarzavaturile (ceapa se poate lasa intraga pentru a fi scoasa ulterior, iar morcovii si pastarnacul se taie rondele) si se adauga in ciorba care fierbe. Se adauga putina sare si cateva boabe de piper.
Cand fasolea este aproape fiarta se adauga ardeiul taiat cubulete si ardeiul iute taiat felii (sau intreg pentru a fi scos ulterior), apoi se face un rantas: se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie incinsa, se adauga boiaua iute, boiaua si faina se amesteca, se adauga putina zeama din ciorba, apoi se toarna rantasul in ciorba.
Spre final se taie cubulete rosiile, (se pot oparii in prealabil si indeparta pielita de pe ele) dafinul, cateii de usturoi pisati si tarhonul si se mai tine la fiert maxim 5 minute.
Se serveste fierbinte cu patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole uscata

Ciorba de fasole uscata

Fasolea se alege,se spala,se lasa cateva ore la inmuiat, dupa care se va opari schimbandu-se de doua-trei

65 voturi    19 comentarii
1h
Supe de legume
Ciorba de fasole uscata cu tarhon

Ciorba de fasole uscata cu tarhon

Fasolea se spala bine si se pune la inmuiat de seara. A doua zi dimineata se arunca apa de pe ea. Zarzavatul

9 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 03 august 2011

    Merge ciorbica, dar eu asi adauga si o zeama acra de varza. Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata
  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei
  • 1 ardei iute
  • 2 rosii
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingura faina
  • 2 foi dafin
  • 3 catei usturoi
  • tarhon
  • sare
  • piper boabe

Raporteaza reteta

Retete
de certejan
"Shaworma" de post

"Shaworma" de post

Se toarna bulionul intr-un castronel se adauga 2 linguri uleiii, sare, piper, oregano, busuioc si

2 voturi    0 comentarii
20 min
Retete de post
mihai

mihai (Chef de cuisine)

Merge ciorbica, dar eu asi adauga si o zeama acra de varza. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu carne de vita si legume