autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de iarna

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2006

Ingrediente
500 gr,varza murata, 1,5 litri de apa, 0,5 litri zeama de varza, 50 gr. slaninuta afumata, 1 galbenus, 4 limguri cu smantana, 1 morcov, 1 pastranac, 1 ceapa, putin patrunjel verde, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Pentru aceasta ciorba se va folosi numai varza bine murata,tare,cu gust si miros caracteristic,placut.
Varza se taie fideluta.Daca nu avem zeama de varza,dupa ce am taiat varza fideluta i se aduaga 1 litru de apa rece.Se lasa sa stea astfel aproximativ 1ora,dupa care se scurge.Vom completa cu inca 1 litru de apa.
In cazul in care avem zeama de varza,dupa ce am taiat varza, se pune la desarat,pentru 3-4 ore.Se scurge de apa.Taiem slaninuta cubulete si o calim usor,pana devine translucida.Adaugam ceapa taiata si o lasam sa se caleasca usor.Se adauga varza si celelalte legume.Se lasa sa se caleasca impreuna aproximativ 10 minute.Adaugam apa si zeama de varza ( in total 2 litri ) si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 de minute.Varza trebuie sa fie usor fiarta,sa nu se inmoaie si sa ramana crocanta.Adaugam piper dupa gust .Frecam galbenusul si smantana pana devine o pasta omogena,apoi,dupa ce am luat oala de pe foc dregem ciorba cu grija ca sa nu se coaguleze smantana si galbenusul.La servire adaugam deasupra putin patrunjel verde taiata fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu costita afumata

Bors de fasole cu costita afumata

Alegem fasolea si o punem la umflat cateva ore in apa, apoi o punem la fiert neaparat cu apa fierbinte. Dam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă cu carne de găină

Ciorbă cu carne de găină

Punem carnea la fiert, lăsăm să fiarbă carnea mai mult, după ce este fiartă o scoatem pe o

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 500 gr,varza murata
  • 1,5 litri de apa
  • 0,5 litri zeama de varza
  • 50 gr. slaninuta afumata
  • 1 galbenus
  • 4 limguri cu smantana
  • 1 morcov
  • 1 pastranac
  • 1 ceapa
  • putin patrunjel verde
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta bihoreana