Ciorba de iarna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr,varza murata
  • 1,5 litri de apa
  • 0,5 litri zeama de varza
  • 50 gr. slaninuta afumata
  • 1 galbenus
  • 4 limguri cu smantana
  • 1 morcov
  • 1 pastranac
  • 1 ceapa
  • putin patrunjel verde
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru aceasta ciorba se va folosi numai varza bine murata,tare,cu gust si miros caracteristic,placut.

Varza se taie fideluta.Daca nu avem zeama de varza,dupa ce am taiat varza fideluta i se aduaga 1 litru de apa rece.Se lasa sa stea astfel aproximativ 1ora,dupa care se scurge.Vom completa cu inca 1 litru de apa.

In cazul in care avem zeama de varza,dupa ce am taiat varza, se pune la desarat,pentru 3-4 ore.Se scurge de apa.Taiem slaninuta cubulete si o calim usor,pana devine translucida.Adaugam ceapa taiata si o lasam sa se caleasca usor.Se adauga varza si celelalte legume.Se lasa sa se caleasca impreuna aproximativ 10 minute.Adaugam apa si zeama de varza ( in total 2 litri ) si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 de minute.Varza trebuie sa fie usor fiarta,sa nu se inmoaie si sa ramana crocanta.Adaugam piper dupa gust .Frecam galbenusul si smantana pana devine o pasta omogena,apoi,dupa ce am luat oala de pe foc dregem ciorba cu grija ca sa nu se coaguleze smantana si galbenusul.La servire adaugam deasupra putin patrunjel verde taiata fin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise