Ciorba de ied

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de ied

Ingrediente

  • 2 oase de ied
  • 1 ceapa
  • 3-4 cozi de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 cana bors
  • 1 mana taitei

Mod de preparare

Spalam oasele bine sub jetul de apa calda.

Intr-o oala punem cam 6 litri de apa, dam drumul oaselor si spumam atunci cand este necesar.

Acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba cam 30 de minute dupa ce spumam.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Cozile de ceapa le spalam si le taiem rondele.

Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Patrunjelul il tocam marunt, iar jumatatile de ardei le facem cubulete.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute punem toate legumele pregatite mai sus, condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce .

Mararul si leusteanul verde il tocam marunt.

Rosiile le punem in recipientul cu cutit de la mixerul vertical, adaugam busuiocul si le zdrobim.

Borsul il turnam intr-un ibirc si il punem pe foc pana da in clocot.

Cand este bine patrunsa carnea de pe oase, punem rosiile zdrobite, iar peste alte 10 minute borsul fierbinte.

Mai lasam sa dea 2-3 clocote, dam drumul la taitei si lasam sa mai fiarba pana sunt si acestia bine fierti.

Inchidem aragazul, presaram mararul si leusteanul tocat dreasupra si lasam ciorba acoperita 5 minute.

V-am lasat si smantana asa ca va urez pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise