autor:

Ana-Maria

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de legume cu carne de vita

Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009

Ingrediente
500g de carne de vita(rasol sau pulpa), 2-3 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1 radacina de pastarnac, 2 cepe medii, 2 cartofi mari, 300g de conopida, 300g de fasole verde, 2 ardei grasi, 2-3 rosii, patrunjel, sare, piper, smantana pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

12 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert in 4,5 litri de apa cu sare. Se curata si se spala pastarnacul, patrunjelul, morcovii, ceapa, iar apoi se toaca in cuburi mici si ceapa se poate da pe razatoare.
In timp ce fierbe carnea se ia spuma si apoi se pune totul in oala.
Se lasa sa fiarba la foc mic si intre timp se pregatesc celelalte legume: conopida, fasolea verde, ardeii si cartofii. Cand radacinoasele sunt pe jumatate fierte se adauga conopida, ardeiul si fasolea.
Cand s-a fiert carnea se scoate, se lasa putin la racit si se taie cubulete si se pune inapoi in ciorba. Apoi se adauga cartofii, iar cand au fiert si acestia se pune rosiile(care au fost oparite, decojite si taiate cuburi) se lasa sa mai dea un clocot si se opreste focul.
Apoi se adauga patrunjelul tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu carne de vita si legume

Ciorba cu carne de vita si legume

Proces Tehnologic Carnea se spala si se portioneaza. Morcovii, telina, pastarnacul si radacinile

14 voturi    4 comentarii
5h 1 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole boabe cu soric si afumatura

Ciorba de fasole boabe cu soric si afumatura

Fasolea se alege , se spala si se pune in apa rece cu o seara inainte de a fi preparata pentru ca

5 voturi    3 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    Este o ciorba minunata!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

    Bun,bun,bun...................

  • Bucataras

    Bucataras (Maestru bucatar) , 17 februarie 2011

    salut, reteta nu poate fi inscrisa in concursul Reteta anului 2010 pt ca e postata in 2009 :(. Participa doar retete postate in 2010. Multumesc

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Cam in acelasi mod prgatesc si eu corbita,foarte ,foarte buna!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Foarte buna, imi place cum arata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

12 voturi

Ingrediente

  • 500g de carne de vita(rasol sau pulpa)
  • 2-3 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de pastarnac
  • 2 cepe medii
  • 2 cartofi mari
  • 300g de conopida
  • 300g de fasole verde
  • 2 ardei grasi
  • 2-3 rosii
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • smantana pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Ana-Maria
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pun pachetele de gelatina intr`un bol se toarna peste siropul din compotul de ananas se amesteca

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Ciuperci Umplute

Ciuperci Umplute

Curatam ciupercile, le spalam si le punem la scurs. Separat tocam coditele ciupercilor, ceapa, usturoiul,

7 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Vinete umplute

Vinete umplute

1. Se indeparteaza cozile, se taie vinetele in doua - pe lung - si se scoate miezul (se lasa cam

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Este o ciorba minunata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de pui