autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de loboda cu afumatura si zdrente de ou

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2009

Ingrediente
400 g sunca afumata (sau ciolan afumat), 1 morcov, 1 patrunjel, o felie de telina, 1 ceapa, 1 cartof, 1 legatura de ceapa verde, 1 ardei rosu, 150-200 g loboda verde si/sau rosie, 2-3 oua, 1 litru bors, 20 ml ulei, 2 lingurite faina, 1 legatura leustean si patrunjel, sare, piper, optional 1 lingurita zahar, smantana pentru dres

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

46 voturi

Mod de preparare

Puneti la fiert in 3 litri de apa rece afumatura taiata bucati mai mici si 1-2 bucati mai mari.
In timp ce fierbe curatati zarzavaturile, spalati loboda, taiati morcovii, telina si patrunjelul feliute subtiri, tocati ceapa, ardeiul, verdeturile, ceapa verde, taiati loboda fasii si cartoful cubulete.
Intr-o tigaie mai mare sau cratita caliti in putin ulei adaugand pe rand: morcovul, ceapa, celelalte zarzavaturi si legume, la urma loboda (pastrati putina pentru zdrentele de ou). Adaugati putina apa si mai lasati cateva minute pe foc.
Separat fierbeti borsul, 2-3 clocote.
Cand carnea s-a fiert, puneti peste ea in oala zarvaturile calite si borsul si lasati sa mai fiarba 15 minute.
Intr-un castronel amestecati ouale crude cu loboda tocata, 2 lingurite faina, sare, piper.
Dregeti gustul ciorbei cu sare, piper, 1 lingurita de zahar, daca e nevoie, mutati oala pe ochiul mic si puneti cu o lingura zdrentele de ou, avand grija sa nu clocoteasca ciorba, ca sa nu imprastie oul. Stingeti focul si adaugati verdeata tocata.
Se serveste dreasa cu smantana, cine doreste otet pentru acrit si ardei iuti.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda cu afumatura si zdrente de ou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Iotro oala de 4 litri, punem la fiert zarzavatul curatat, spalat, taiat cubulete. Intre timp pregatim

13 voturi    7 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Se inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa. Cand s-a inmuiat se adauga morcovul , ardeiul

4 voturi    3 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Am reusit sa prepar aceasta ciorba dupa aceasta reteta(cu un pic de schimbari dupa preferinta noastra),dar am gresit ca am pus prea multa loboda si a iesit un pic cam groasa ,in rest a fost foarte buna!

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • christyansen

    christyansen (Chef de cuisine) , 23 mai 2012

    f buna bv bv bv

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Si eu am pregatit aceasta ciorbita,e super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Ti-a iesit tare bine Doina, eu am facut cu loboda rosie mai multa.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Azi am in plan sa fac aceasta ciorba...am intrat pe site-ul noastru sa caut ceva asemanator,si bineinteles ca a aparut si o reteta de-a ta...o testez si revin cu poze...singura problema este ca loboda mea este congelata,primita de vara trecuta si pusa la congelator...sper sa iasa la fel de buna!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      O nebunie ciorba asta.......delicioasa.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Este buna si cu spanac, macris, mai mult sau mai putin. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Mie imi place ciorba de afumatura...cu mai putina loboda...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Waw ce apetisanta este. Imi place ciorba de loboda, dar nu am facut cu afumatura. Am sa fac si eu cu siguranta ca imi place afumatura la nebunie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

46 voturi

Ingrediente

  • 400 g sunca afumata (sau ciolan afumat)
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • o felie de telina
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 150-200 g loboda verde si/sau rosie
  • 2-3 oua
  • 1 litru bors
  • 20 ml ulei
  • 2 lingurite faina
  • 1 legatura leustean si patrunjel
  • sare
  • piper
  • optional 1 lingurita zahar
  • smantana pentru dres

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

christyansen (Chef de cuisine)

f buna bv bv bv

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba pescareasca cu zeama de varza