autor:

dan deva

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de maruntaie de pui

Autor: dan deva (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dan deva (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
500g pipote si inimi de pui, 2 linguri de ulei, 2 morcovi, 2 radacina de patrunjel, 1/2 telina, 2cartofi, 1 ceapa rosie, 2 linguri de orez, 1ou, 3 linguri de smantana, 1/2 l bulion, 1 lingura patrunjel frunze tocat fin, sare, piper si otet balsamic dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se curata pipotele si inimile si se taie mai marunt. Se toaca ceapa, se curata si se taie cubulete legumele.

Se caleste usor ceapa, se adauga maruntaiele si se acopera oala cu capac si se soteaza la foc mic. Cand s-au imuiat pipotele, se adauga legumele si se calesc in continuare pana se imoaie morcovii, dupa care se pune apa clocotita (2-3 l) si se continua fierberea adaugande-se si orezul prefiert.

Dupa fierberea ingredientelor se adauga bulionul, sarea si piperul dupa gust, se lasa un clocot, se drege cu oul batut cu smantana, se opreste si se adauga patrunjelul tocat, la servire se adauga otet balsamic dupa gust in farfurie. Se recomanda servirea cu paine prajita, ardei iute si un pahar de vin alb sau roze demisec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de maruntaie de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pune oala cu apa la fiert si intre timp se curata ceapa care se taie marunt,morcovul care se da

14 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarbusca

Sarbusca

Cartofii daca sunt noi se curata prin razuire sub jet de apa. Se taie in bucati nu foarte mici, iar

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500g pipote si inimi de pui
  • 2 linguri de ulei
  • 2 morcovi
  • 2 radacina de patrunjel
  • 1/2 telina
  • 2cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri de orez
  • 1ou
  • 3 linguri de smantana
  • 1/2 l bulion
  • 1 lingura patrunjel frunze tocat fin
  • sare
  • piper si otet balsamic dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume cu carnaciori de bere