Se curata pipotele si inimile si se taie mai marunt. Se toaca ceapa, se curata si se taie cubulete legumele.
Se caleste usor ceapa, se adauga maruntaiele si se acopera oala cu capac si se soteaza la foc mic. Cand s-au imuiat pipotele, se adauga legumele si se calesc in continuare pana se imoaie morcovii, dupa care se pune apa clocotita (2-3 l) si se continua fierberea adaugande-se si orezul prefiert.
Dupa fierberea ingredientelor se adauga bulionul, sarea si piperul dupa gust, se lasa un clocot, se drege cu oul batut cu smantana, se opreste si se adauga patrunjelul tocat, la servire se adauga otet balsamic dupa gust in farfurie. Se recomanda servirea cu paine prajita, ardei iute si un pahar de vin alb sau roze demisec.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii