autor:

Dan65

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2013

Ingrediente
-500 g amestec de carne tocata (porc cu vita). - 3 morcovi potriviti. -1/2 ardei gras rosu. -1 ceapa mai mare. -1/4 radacina de telina mai potrivita. -2 linguri de orez. -1 pahar de vin alb sec. -1 ou. -2 linguri de ulei. -1 lingura de boia de ardei dulce. -Citeva frunze de patrunjel verde sau congelat. - Sare, si Vegeta dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

11 voturi

Mod de preparare

Curatam legumele de coaja. Tocam ceapa marunt. Dam morcovul si telina pe razatoarea mica. Intr-o oala punem la incins uleiul. Cind uleiul este bine incins, punem ceapa la calit. Cind ceapa devine sticloasa, punem boiaua de ardei, amestecam bine si stingem repede, ca sa nu se arda, cu vinul, amestecam bine si punem peste morcovul, telina si ardeiul gras taiat cubulete (cine vrea poate pune si o rosie mai mare taiata cubulete), amestecam bine si lasam sa fiarba la foc mic pentru circa 5 minute (pentru a se amesteca aromele). Dupa care punem circa 4 litri de apa, acoperim cu un capac si lasam sa dea in clocot, la foc potrivit. Intre timp amestecam carnea cu oul si orezul (cine vrea poate sa puna in amestec si putina ceapa), o codimentam dupa gust cu sare si piper. Apoi ne ungem pe miini cu putin ulei si incepem sa facem bilute (perisoarele) mici sau cine vrea le poate fece si mai mari. Cind ciorba da in clocot, incepem sa punem inauntru perisoarele una cite una. Acoperim din nou cu capacul si lasam sa fiarba pina cind carnea din perisoare este fiarta (dupa circa 40 de minute de fiert, scoatem o perisoara si incercam daca este fiarta. Daca mai trebuie mai lasam sa fiarba). Cind perisoarele sunt fierte, adaugam patrunjelul, 1 1/2 linguri de Vegeta, patrunjelul, amestecam usor, potrivim de sare (sa nu uitam ca Vegeta este sarata) si piper, mai lasam sa dea un clocot la foc mare si ciorba este gata. Se acreste cu otet in farfurie dupa gust si se serveste cu o lingura de smintina si ardei iute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume

Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume

Ceapa se toaca marunt, se pune cateva minute la calit, dupa care se adauga morcovii taiati rondele

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Ciorba cu perisoare de curcan

Ciorba cu perisoare de curcan

Se pun legumele la fiert în apă cu puţină sare. Când legumele sunt aproape fierte, ne ocupăm

0 voturi    0 comentarii
59 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simona , 28 octombrie 2016

    Simpla si foarte gustoasa.

  • Fara foto

    Madalina Tolocica , 21 noiembrie 2014

    Add a comment...

  • Fara foto

    Magda Marginean , 22 martie 2014

    buna

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 22 iunie 2013

      Foarte buna ! Eu prefer cu bors si mult leustean.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

11 voturi

Ingrediente

  • -500 g amestec de carne tocata (porc cu vita). - 3 morcovi potriviti. -1/2 ardei gras rosu. -1 ceapa mai mare. -1/4 radacina de telina mai potrivita. -2 linguri de orez. -1 pahar de vin alb sec. -1 ou. -2 linguri de ulei. -1 lingura de boia de ardei dulce. -Citeva frunze de patrunjel verde sau congelat. - Sare, si Vegeta dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Simona

Simpla si foarte gustoasa.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Tarator