autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE PERISOARE SI CARTOFI

Autor: OANA ALEXANDRA MIHALACHE (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: OANA ALEXANDRA MIHALACHE (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
3 CEPE, 1 KG CARNE TOCATA, OREZ 2 LING., CARTOFI 6 BUC., PATRUNZEL 2 LEG., LOBODA 1 LEG, ROSII 1 BUC., ARDEI 1 BUC., LEUSTEAN 1 LEG., SMANTANA, FIDEA SUBTIRE, BORS, CONDIMENTE, 1 OU

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se taie doua cepe si se pun la prajit in ulei intr-o oala, se lasa sa se rumeneasca ceapa si se adauga doua linguri de bulion la prajit. Apoi, se adauga apa, sa acopere 3/4 din oala, se adauga zarzavatul taiat marunt.
Carnea tocata se amesteca cu doua linguri de orez, sare, un ou, se amesteca compozitia si se fac perisoarele rotunde si se adauga in apa care fierbe. Cand sunt aproape fierte perisoarele, se adauga cartofii taiati cuburi. Dupa ce fierb cartofii, se adauga fideaua si, la scurt timp, borsul. Dupa ce toate sunt fierte, se da oala de pe foc si se adauga smantana si leusteanul taiat marunt. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE PERISOARE SI CARTOFI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu cartofi

Ciorba de perisoare cu cartofi

Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba a la grec cu conopida

Ciorba a la grec cu conopida

Carnea de pui ( curcan) se taie in bucati mici si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce da in

39 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    vio , 18 mai 2016

    crutoanele lipseau din ciorba asta....

  • Fara foto

    Proca Constanta , 27 noiembrie 2013

    Imi place

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    O ciorba tare gustoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Este foarte buna, eu nu pun cartofi ci orez,rosii pun mai multe si o dreg cu galbenus de ou bine batut cu smantana pentru frisca.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Imi place foarte mult ciorba de perisoare...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Nu am preparat niciodata ciorba de perisoare cu cartofi si in loc de fidea pun orez.O dreg cu galbenusuri(in functie de cantitate)si adaug tarhon si leustean.Noua nu ne place smantana si iaurtul decat la ciorba de burta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 3 CEPE
  • 1 KG CARNE TOCATA
  • OREZ 2 LING.
  • CARTOFI 6 BUC.
  • PATRUNZEL 2 LEG.
  • LOBODA 1 LEG
  • ROSII 1 BUC.
  • ARDEI 1 BUC.
  • LEUSTEAN 1 LEG.
  • SMANTANA
  • FIDEA SUBTIRE
  • BORS
  • CONDIMENTE
  • 1 OU

Raporteaza reteta

vio

crutoanele lipseau din ciorba asta....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de mazare cu galuste