CIORBA DE PESTE TARANEASCA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
CIORBA DE PESTE TARANEASCA

Ingrediente

  • Se poate folosi unul sau mai multe sortimente de peste
  • Am folosit pentru aceasta ciorbita numai crap .La ciorba se foloseste si capatana si coada)
  • 1 morcov
  • 1 albitura
  • 3 felii de telina
  • 2 buc ardei gras
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi pentru aroma
  • sare,piper dupa gust
  • 2 rosii
  • 3-4 linguri cu orez
  • 1-1,5 l bors sau se poate acri cu otet dupa gust
  • leustean verde
  • tarhon verde
  • un galbenus de ou

Mod de preparare

Zarzavatul se curata,se spala,se toaca cubulete,se da prin razatoare sau se taie pestisori si se pune la fiert in apa rece.Cand zarzavatul este patruns se adauga orezul ales si spalat foarte bine.

Se curata pestele,se scoate osul amar de la cap,iar dupa ce a fost spintecat si s-au scos intestinele,se spala repede fara a fi tinut prea mult in apa.Se taie bucati potrivite si cand zarzavatul si orezul sunt aproape fierte,se adauga borsul clocotit in prealabil, 2 catei de usturoi pentru aroma,rosiile tocate marunt si se potriveste de sare,piper.Cand clocoteste,se lasa focul mic, se adauga bucatile de peste si se lasa sa fiarba in functie de marimea bucatilor de peste pana se inmoaie si intra furculita foarte bine in carnea de peste.Cand a fiert pestele se adauga verdeata tocata marunt,galbenusul de ou batut si amestecat cu cateva linguri de zeama din ciorba pentru a ajunge la aceeasi temperatura (sa nu se taie) si se opreste focul.

Ciorba se serveste calda sau rece dupa preferinta,cu mamaliguta si ardei iute.

Se poate servi ciorba cu pestele in aceeasi farfurie sau zeama intr-o farfurie si pestele separat...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise