CIORBA DE PESTE TARANEASCA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
CIORBA DE PESTE TARANEASCA

Ingrediente

  • Se poate folosi unul sau mai multe sortimente de peste
  • Am folosit pentru aceasta ciorbita numai crap .La ciorba se foloseste si capatana si coada)
  • 1 morcov
  • 1 albitura
  • 3 felii de telina
  • 2 buc ardei gras
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi pentru aroma
  • sare,piper dupa gust
  • 2 rosii
  • 3-4 linguri cu orez
  • 1-1,5 l bors sau se poate acri cu otet dupa gust
  • leustean verde
  • tarhon verde
  • un galbenus de ou

Mod de preparare

Zarzavatul se curata,se spala,se toaca cubulete,se da prin razatoare sau se taie pestisori si se pune la fiert in apa rece.Cand zarzavatul este patruns se adauga orezul ales si spalat foarte bine.

Se curata pestele,se scoate osul amar de la cap,iar dupa ce a fost spintecat si s-au scos intestinele,se spala repede fara a fi tinut prea mult in apa.Se taie bucati potrivite si cand zarzavatul si orezul sunt aproape fierte,se adauga borsul clocotit in prealabil, 2 catei de usturoi pentru aroma,rosiile tocate marunt si se potriveste de sare,piper.Cand clocoteste,se lasa focul mic, se adauga bucatile de peste si se lasa sa fiarba in functie de marimea bucatilor de peste pana se inmoaie si intra furculita foarte bine in carnea de peste.Cand a fiert pestele se adauga verdeata tocata marunt,galbenusul de ou batut si amestecat cu cateva linguri de zeama din ciorba pentru a ajunge la aceeasi temperatura (sa nu se taie) si se opreste focul.

Ciorba se serveste calda sau rece dupa preferinta,cu mamaliguta si ardei iute.

Se poate servi ciorba cu pestele in aceeasi farfurie sau zeama intr-o farfurie si pestele separat...

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor