Ingrediente
Se poate folosi unul sau mai multe sortimente de peste, Am folosit pentru aceasta ciorbita numai crap .La ciorba se foloseste si capatana si coada), , 1 morcov, 1 albitura, 3 felii de telina, 2 buc ardei gras, 2 cepe, 2 catei de usturoi pentru aroma, sare,piper dupa gust, 2 rosii, 3-4 linguri cu orez, 1-1,5 l bors sau se poate acri cu otet dupa gust, leustean verde, tarhon verde, un galbenus de ou
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
245 voturi
Mod de preparare
Se curata pestele,se scoate osul amar de la cap,iar dupa ce a fost spintecat si s-au scos intestinele,se spala repede fara a fi tinut prea mult in apa.Se taie bucati potrivite si cand zarzavatul si orezul sunt aproape fierte,se adauga borsul clocotit in prealabil, 2 catei de usturoi pentru aroma,rosiile tocate marunt si se potriveste de sare,piper.Cand clocoteste,se lasa focul mic, se adauga bucatile de peste si se lasa sa fiarba in functie de marimea bucatilor de peste pana se inmoaie si intra furculita foarte bine in carnea de peste.Cand a fiert pestele se adauga verdeata tocata marunt,galbenusul de ou batut si amestecat cu cateva linguri de zeama din ciorba pentru a ajunge la aceeasi temperatura (sa nu se taie) si se opreste focul.
Ciorba se serveste calda sau rece dupa preferinta,cu mamaliguta si ardei iute.
Se poate servi ciorba cu pestele in aceeasi farfurie sau zeama intr-o farfurie si pestele separat...
Nela Isenschmid , 16 ianuarie 2016
E un deliciu , multumesc pentru sfat !
Caprui Ochii , 07 noiembrie 2015
multumesc pentru reteta mia iesit o ciorba foarte buna si gustoasa
valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 mai 2015
Multumesc mult Cerasela... Sa-ti fie de bine...Pupici
Cerasela Antonesi , 09 mai 2015
Multumesc pentru reteta. A iesit o bunatate de ciorba.
silvia , 12 iulie 2014
Correct,pestele nu e burta,as a CA nu se pine out categoric
valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2014
Cu mult drag Vasilica.Multumesc mult pt incredere.
Vasilica Neagu , 23 iunie 2014
Mi-a iesit o minune de ciorbita! Multumesc pt reteta!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iunie 2014
multumesc...cui nu/i place,nu?
Costicareta Paval , 21 iunie 2014
imi place ciorba de peste foarte mult
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iunie 2014
spor la gatit. multumesc mult. o sa va placa cu siguranta
Mihai Tudurean , 16 iunie 2014
sper sa-mi iasa. multumesc!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2014
multumesc...
Dancu Stefan , 05 februarie 2014
E BUNA ;DAR E MAI BUNA LA GALATI
Pavel Mitica , 02 februarie 2014
Mi-a iesit o minune de ciorbita! Multumesc pt reteta!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2014
Multumesc mult... Spor la treaba si pofta buna...
Pavel Mitica , 01 februarie 2014
acum o fac si eu
valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2013
Va multumesc .adauga un comentariu...
Proca Constanta , 24 noiembrie 2013
O bunatate !
Ioan Vaideanu , 24 iulie 2013
deliciu/////super
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013
Ce buna!
violeta ilie (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012
Se vede ca nu esti baltaret . Este intradevar o ciorba taraneasca si nu un bors pescaresc . In delta nu sunt tarani in sensul de lucratori ai pamantului . Acolo sunt pescari iar cand isi fac borsul in balta nu au ingredientele date de tine in reteta . Ei au o ceapa un morcov , un ardei gras , o ciusca , cateva rosii si nici nu le trebuie mai mult deoarece ei au peste , peste mult si variat . Cu o capatana de usturoi pentru mujdei si o bucata de paine sai mamaliga mananca de rup ! Asta e varianta pescareasca . Vrei peste , nu orez , ca nu-i tocana sau ghiveci . In rest , cred ca e buna . Tine de foame .
constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010
O bunatate !
COISTEL , 17 martie 2010
AM O NELAMURIRE.DACA PUI BORS IN OALA CUM POTI DENUMI RETETA CIORBA DE PESTE?
Gemilovici , 24 februarie 2010
NICIO MASA FARA PESTEEE. Are dreptate Tatar Nicu. In felul asta i se schimba radical gustul. As vrea mai multe retete cu peste ca abia acum "am intrat in bucatarie". Si va jur ca ii place sotiei :-) .
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010
Multumesc..Noua ne place tare mult ciorba de peste...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010
E foarte buna.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010
Multumesc...
flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010
Foarte gustoasa!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010
Va multumesc mult...
ralukpsk (Bucatar) , 21 decembrie 2009
Am mancat o data la cineva din Ct si mi-a placut. Voi incerca reteta ta cu mici schimbari. Sper sa-mi iasa la fel de gustoasa! ;)
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009
Tentanta cirba ta
maria mihalache , 20 decembrie 2009
Imi place aceasta ciorba............buna , sanatoasa.
georgette , 26 octombrie 2009
ciorba a iesit delicioasa, si o sa mai fac si alta data. multumesc.
Cristina , 02 octombrie 2009
Dupa cum suna reteta sigur iese un bors excelent.Maine am invitati la masa asa ca o testez. Atata ca nu gasesc aici decat crap :(
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009
Multumesc mult...
felicia , 11 septembrie 2009
Este reteta pe care o cautam. Am si gatit-o: ciorba e delicioasa si miroase grozav. Recomand reteta.
zana b. (Chef de cuisine) , 15 august 2009
Nici eu nu prea ma dau in vant dupa astfel de ciorbe,dar mai gatesc din timp in timp.Bravo si multe felicitari arata grozav!!!!!!
vera (Chef de cuisine) , 14 august 2009
Ce idee buna ciorbita ta de peste, arata ft bine!
Czompa (Chef de cuisine) , 14 august 2009
Arata tare bine!
Crystyna (Chef de cuisine) , 14 august 2009
La noi nu se prea mănâncă Ciorbă de peşte în familie, dar voi încerca şi eu reţeta.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 august 2009
Da, arata tare bine.
Sidy (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Valentino ...felicitari pentru ciorbita !!! Cu cat punem mai multe feluri de peste cu atat va iesi mai gustoasa ciorba. Cu mamaliguta nu am mancat-o niciodata, doar cu ardei iute. Dar...merita incercat !
Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 04 august 2009
Eu as pune la fiert cu legumele niste peste mic(capelin,hamsie)pe care il strecor dupa ce fierbe(ca lipovenii)
valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009
Multumesc din suflet pentru aprecieri...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009
Hmmm trebuie incercata,mi-ai facut o pofta teribila.Felicitari pentru ciorbica si prezentarea, care este la superlativ.