Ciorba de porc cu fasole verde

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de porc cu fasole verde

Ingrediente

  • 500g carne de porc bucatele
  • 200g fasole verde
  • O ceapa
  • Doi morcov
  • Un pastarnac
  • O telina
  • 100g mazare
  • 300g rosii tocate la cutie
  • 100 ml suc de rosii
  • Patrunjel
  • Leustean
  • Bors
  • Delikat

Mod de preparare

Daca as putea sa mananc doar un singur fel toata viata ar fi ciorba, am fost invatata de mica la fiecare masa de pranz din fiecare zi ca ciorba este foarte importanta si la cum o facea mama, era chiar o nebunie sa refuzi. Recunosc, uneori imi incepeam micul dejun cu o farfurie de ciorba, dar sa nu mai spuneti la nimeni;)) Multa vreme m-am ferit de a le pregati pentru ca niciodata nu as putea ajunge la performanta mamei, fiind obisnuita cu un anumit gust, ca toti de altfel. Dar fiind la mii de kilometrii departare, a trebuit sa fac si ciorbe. La inceput nu imi ieseau, desi o tot sunam pe mama sa imi explice pas cu pas. Stiam ca timpul e cel mai bun ingredient, au trecut doi ani si tot exersand au inceput sa imi placa si ciorbele mele, slava Domnului!

Astazi va recomand aceasta ciorbita foarte delicioasa, de pastai verzi. Am cautat retete dar toate erau fara carne si cu usturoi. Cum eu aveam alte planuri, am combinat ceea ce veti vedea mai jos rezultand intr-o ciorba delicioasa foarte potrivita sezonului rece.

Se spala bine carnea de porc, se taie cubulete si se pune la fiert in 3 litri de apa, la foc mediu. Se spumeaza, iar cand carnea este aproape facuta, se toaca ceapa, morcovii, telina si pastarnacul, se calesc intr-o lingura de ulei si se pun in ciorba. Se pune capacul si se da la foc mic. Se lasa o ora, apoi se adauga pastaile verzi, eu am avut din acelea baby, taiate in jumatate, impreuna cu mazarea. Se lasa 10 minute sau pana cand acestea sunt facute. Se adauga rosiile si sucul de rosii, se mai lasa cateva minute sa dea in clocot. Se pune delikat si bors dupa gust, impreuna cu putin piper. Se ia de pe foc si se adauga leusteanul si patrunjelul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise