Reteta de ciorba de salata verde. Ciorba de salata verde reteta pas cu pas. Ciorba ardeleneasca de salata verde. Reteta de ciorba de salata cu smantana si galbenusuri. Reteta de ciorba de salata.
Reteta de ciorba de salata verde este prima pe care o fac primavara, cand apar primele verdeturi. Este atat de simpla, usor de facut si gustoasa, incat nu ne mai saturam de ea.
Salata se spala bine si se pune in apa clocotita cu putina sare, pentru 2-3 minute. Se scurge bine, se taie mai marunt si se pune intr-o oala cu 4 litri de apa sa fiarba, impreuna cu ceapa curatata si crestata in patru. Se adauga si sare sa fiarba impreuna.
Slanina se taie felii, se cresteaza si se prajeste putin intr-o tigaie. Usturoiul se curata si se piseaza.
Cand este aproape gata salata, se pune si slanina pentru a-i da putin gust de afumatura. La final, se adauga usturoiul, se scoate ceapa apoi se ia oala de pe foc.
Intr-un bol, se amesteca galbenusurile cu smantana. Cand s-a mai racorit putin ciorba, se pun vreo doua polonice din ciorba peste smantana, se tempereaza, apoi se toarna in oala, amestecand continuu pana se omogenizeaza. Se potriveste de sare si otet dupa gust.
Intr-o craticioara, se pune uleiul la incins, se adauga boiaua, se amesteca repede si se stinge cu putina ciorba. Se toarna in oala pentru a-i da ciorbei putina culoare.
Daca n-ati incercat niciodata reteta de ciorba de salata verde, este momentul s-o faceti, o sa vedeti cat este de gustoasa. Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii