autor:

Maria Markov

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de vacuta

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2011

Ingrediente
300gr carne de vita, 1 dovlecel, 1 vanata mai mica, 1 cartof potrivit, 2 morcovi, 2 rosii mari, o mana de varza taiata julien, o cana bulion, Bors magic de la Delikat, 3-4 catei de usturoi pisati, sare, piper, ulei, smantana pt servit, , Se pot face multe combinatii de legume. Eu am adaugat ce am avut pe-acasa. Daca gasiti praz, ii da un gust deosebit!

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se pune carnea taiata bucati, la foc potrivit, in putina apa cu ulei. Se lasa se se patrunda cam 10 minute dupa care se adauga legumele curatate si taiate cuburi(mai putin rosiile si varza), se presara sare si se acopera cu apa.
Cand ciorba incepe sa clocoteasca se adauga bulionul, rosiile decojite si taiate cuburi, varza taiata julien si praful de bors. Se condimenteaza dupa gust si se mai lasa pe foc pana cand carnea si legumele sunt fierte bine.
La final, dupa ce se ia de pe foc, se adauga usturoiul pisat. Se serveste cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Taiem carnea cubulete, iar zarzavaturile le spalam le curatam si le maruntim (vezi foto). Punem

24 voturi    4 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE VACUTA

CIORBA DE VACUTA

1.Se taie carnea cubulete si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.Prima apa o schimb intotdeauna 2.Se

33 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 300gr carne de vita
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata mai mica
  • 1 cartof potrivit
  • 2 morcovi
  • 2 rosii mari
  • o mana de varza taiata julien
  • o cana bulion
  • Bors magic de la Delikat
  • 3-4 catei de usturoi pisati
  • sare
  • piper
  • ulei
  • smantana pt servit
  • Se pot face multe combinatii de legume. Eu am adaugat ce am avut pe-acasa. Daca gasiti praz
  • ii da un gust deosebit!

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
www.divainbucatarie.ro

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Imi place ciorbita de vacuta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de mazare uscata