autor:

mirela0911
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2017

Ingrediente
1 ceapa, 1 morcov mare, 3 lg ulei floarea soarelui, 1/4 radacina telina, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 arei gras galben, 2 rosii, 1 dovlecel, sare dupa gust, 2 lg orez, frunze de patrunjel si telina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

10 voturi

Mod de preparare

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala.

Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se caleste morcovul. Se stinge cu apa, apoi se adauga ceapa si telina. Se lasa sa fiarba, iar cand ceapa se inmoaie, se indeparteaza.

Ardeii grasi se taie cubulete. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete. Se adauga toate acestea in oala si se lasa sa fiarba impreuna. Se adauga sare dupa gust.

Dovlecelul se curata si se taie cubulete. Se adauga si acesta in oala si se lasa sa fiarba in continuare pana ce acesta este facut, intra usor furculita in el.

Intre timp, se pune orezul la fiert separat. Cand este gata, se strecoara si se adauga in oala cu ciorba. Se lasa sa mai dea careva clocote si se ia de pe foc.

Se potriveste cu sare dupa gust. Se presara deasupa frunze de patrunjel si telina tocate.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vara cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tocanita de ciuperci Pleurotus

Tocanita de ciuperci Pleurotus

Intrun cratit punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt. Calim ceapa

12 voturi    5 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Budinca de orez cu bezea

Budinca de orez cu bezea

1. Spalam orezul in 4-5 ape, il scurgem bine apoi il punem intr-o cratita groasa, non-aderenta, impreuna

8 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirela0911

    mirela0911 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2020

    Asa e! Multumesc!

  • Fara foto

    VIORICA (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2020

    Gustoasa si sanatoasa!

  • Fara foto

    Yvonna , 08 mai 2019

    F buna Ginuatza draga!si dupa Paste e bine venita o ciorbita,o supitza!Eu acum asteptmult vestita maia promisa!?nu te stresez doar iti amintesc asa un pic!Am inteles ca maia asta NU seface cu drojdie ci cu aluat fermentat!astept....astept ...aspetiamo a la ilaliano!!??pup.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 1/4 radacina telina
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 arei gras galben
  • 2 rosii
  • 1 dovlecel
  • sare dupa gust
  • 2 lg orez
  • frunze de patrunjel si telina

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

5 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate

mirela0911 (Chef de cuisine)

Asa e! Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Bulete din bureti (opintici) Bulete din bureti (opintici)

Se curata ceapa, usturoiul si dau prin robot alaturi de bureti. Se adauga sare, tarhon, oregano, piper macinat, rozmarin, faina de grau

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Sote de galbiori si ciuperci champignon pe pat de orez Sote de galbiori si ciuperci champignon pe pat de orez

Se curata ciupercile cu o pensula de eventualele impuritati. Se taie felii ciupercile champignion. Se curata si se taie marunt ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ardei umpluti cu brânzã (Pimento com Dois Queijos)