autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iunie 2010

Ingrediente
1 varza, 1 morcov, 250 g scarita, 1 ceapa, 2 linguri pasta de gogosari, marar verde, smantana, sare, piper, boia

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Scarita se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu putina sare.Intre timp curatam morcovul si ceapa si le taiem marunt apoi le introducem in apa in care fierbe scarita.Adaugam pasta de gofosari si marar verde, lasam sa fiarba.
Varza o taiem dupa preferinta fideluta sau patratele si o adaugam in apa in care fierbe scarita. Adaugam apa daca mai este necesar, piper si boia.Lasam sa fiarba la foc potrivit pina sunt fierte toate.
Mararul verde il tocam marunt si il adaugam la ciorba dupa ce am stins focul.
Ciorba se acreste dupa preferinta cu zeama de pe ardei iuti, zeama de lamaie sau otet.
La servire adaugam smantana la fiecare in farfurie si servim ciorba cu ardei iute.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare la ceaun

Ciorba de perisoare la ceaun

Carnea se amesteca cu grisul cu ouale si cu un pic de patrunjel verde.Se pune sare si piper dupa

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu vin

Ciorba de cartofi cu vin

Se curata legumele si se taie dupa preferinta. Ceapa se lasa intreaga( dupa ce a fiert se arunca) Carnatul

5 voturi    6 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rica , 10 iulie 2010

    Daca ne mai spuneai si ce este SCARITA.....filozoafa ramineai ! Macar sa gasesti cuvintul comun rominesc, nu din fundatura de unde ai plecat ! Din poza pare ceva din carne... si atit.

  • Fara foto

    COSTINELA M. , 29 iunie 2010

    Super ciorba marca Sidy !!!

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Esti o specialista Sidy, in a crea pofte !? si in a provoca pe multi, la gatit dupa retetele tale. Cei, care iti urmaresc prezentarile, stiu, deja, acest lucru.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      O bunãtate!!!îi simt aroma....

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Ce buna,si mie imi place ciorba cu coasta afumata,are o savoare deosebita.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Arata tare bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Foarte gustoasa este ciorbita ta...Afumatura ii da un gust deosebit...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Yami,yamy, ce bunatate...*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      O bunatate ciorbita ta !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Rica

Daca ne mai spuneai si ce este SCARITA.....filozoafa ramineai ! Macar sa gasesti cuvintul comun rominesc, nu din fundatura de unde ai plecat ! Din poza pare ceva din carne... si atit.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza dulce, pe oase de porc