autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba din Ardeal cu carne de porc si tarhon

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 ianuarie 2010

Ingrediente
500-600 g carne de porc afumata, , 2 morcovi, , 1 radacina patrunjel,, 1 lingura tarhon in otet, , 1 ceapa, , 2 linguri orez, , 2-3 linguri smantana, , 1 galbenus de ou, , 1 legatura patrunjel verde, , otet, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune carnea si cu ceapa taiata in bucati marunte la fiert, in 2 litri apa. Cand este aproape fiarta carnea, adaugam zarzavatul taiat( morcovii si patrunjelul cubulete, ceapa marunt). Se adauga orezul curatat si spalat. Dupa ce orezul este fiert se adauga otet si sare dupa gust, mai lasam ciorba pe foc un minut, stingem focul, adaugam tarhonul maruntit. Separat, se amesteca galbenusul de ou, cu smantana, apoi, se toarna peste ciorba fierbinte si se presara verdeata tocata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din Ardeal cu carne de porc si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA TARANEASCA DE ZARZAVAT

CIORBA TARANEASCA DE ZARZAVAT

Ceapa se curata, se spala,se toaca marunt si se pune la inabusit in putin ulei.Se adauga supa de

32 voturi    8 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole

Ciorba de fasole

Fasolea se alege de impuritati, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa fara sare, sau

1 vot    1 comentariu
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    O bunatate...Si eu folosesc foarte mult tarhonul...este tare gustos si aromat...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Multumesc mult Carmen, la noi in Ardeal se asociaza gustul carnii de porc mai ales daca e si afumata cu inconfundabila aroma usor mentolata a tarhonului.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    O bunatate.Imi place foarte mult tarhonul si da ciorbei un gust deosebit.Ai votul meu.Felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500-600 g carne de porc afumata
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel,
  • 1 lingura tarhon in otet
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 galbenus de ou
  • 1 legatura patrunjel verde
  • otet
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...Si eu folosesc foarte mult tarhonul...este tare gustos si aromat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu afumatura