autor:

Manolovici Eugen

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba (sirbusca) de cartofi

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Ingrediente
1/2 kg de cartofi, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, 1 ceapa, 1,1/2 L zer de lapte, sare, piper, marar si patrunjel verde.

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Fierbem radacinoasele curatate, spalate si date prin razatoare cu ceapa taiata marunt intr-un litru de apa, pana cand se inmoaie. Adaugam cartofii, curatati, spalati si taiati in cubulete mai mari si mentinem totul la foc mic pana cand cartofii sant fierti (aproximativ 35 de minute) .Turnam zerul fiert separat si strecurat, saram, piperem si mai dam cateva clocote. Presuram sare , piper frunzele de zarzavat verde si sirbusca noastra e gata.POFTA BUNA !!! NOTA : aceasta reteta este specifica zonei Moldovei, zerul se obtine din 2 litri de lapte lasat la prins pentru a prepara branza de vaci.CUGETARE : Imbatranesc invatand mereu cate ceva ( SOLON - filozof grec )
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba (sirbusca) de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa de ceai

Supa de ceai

Intr-o jumatate de litru de lapte ori de smantana se pun 6 - 7 linguri mici cu frunze de ceai, un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Zama de cartofi cu carnati afumat si moare de varza

Zama de cartofi cu carnati afumat si moare de varza

Curatam si apoi spalam toate legumele.Le taiem apoi le punem intr-o oala cu putin ulei si le sotam

5 voturi    4 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    O ciorba tare gustoasa!La manastirea Secu ne serveste mereu cu aceasta ciorba delicioasa!

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
mirey

mirey (Chef de cuisine)

O ciorba tare gustoasa!La manastirea Secu ne serveste mereu cu aceasta ciorba delicioasa!

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare de curcan cu bulion