autor:

nicoleta lacatus

» » Borsuri si Ciorbe

ciorbita de fasole uscata

Autor: nicoleta lacatus (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta lacatus (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2008

Ingrediente
500 g fasole, 2 cepe, 1 morcov, marar, zarzare verzi, rosii sau pasta de tomate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Fasolea se spala si se opareste apoi se pune la fiert. Se picura putin ulei si se fierbe pana cand fasolea este fiarta pe jumatate.

Intre timp se pregateste zarzavatul, se toaca ceapa, se rade morcovul si se adauga in ciorba.
Zarzarele se pun la fiert si se strecoara.

Cand fasolea este fiarta bine, se adauga rosiile sau pasta de tomate si zarzarele. Se mai fierbe 5 minute si se adauga marar verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "ciorbita de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat

Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat

Am folosit 3 feluri de boabe de fasole: albe, pestrite si rosii. Important este sa fie cam de aceeasi

26 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole uscata

Ciorba de fasole uscata

Fasolea se alege,se spala,se lasa cateva ore la inmuiat, dupa care se va opari schimbandu-se de doua-trei

65 voturi    19 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    camy , 22 ianuarie 2009

    Eu la ciorba daca nu pun cimbru nu are nici gust.

  • Fara foto

    visu , 24 noiembrie 2008

    Din ciorba de fasole uscata la mine niciodata nu lipaesc GHEBELE (la noi se numesc OPINTICI).In fiecare toamna conserv 15-20 kg. 1)fierte si pastrate in saramura concentrata (se desareaza usor). 2)fierte si congelate. 3) Fierb 5-6 kg.,scurg apa adaog 1 litru ulei,foi de dafin,piper boabe,enibahar boabe,le fierb pana scade apa iar catre sfarsit adaog cateva cepe undite,puse in borcane de 400 sau 800 gr.iarna cand ajung pe masa nu le mai lipseste decat o scacita de mujdei de usturoi.Garantat mananci intreg borcanul.

  • Fara foto

    Valentina , 14 octombrie 2008

    Eu pun in ciorba de fasole si costita afumata sau ciolan de porc; da un gust mult mai bun.

    • Fara foto

      PUFICI , 03 septembrie 2008

      Marar verde? Am sa incerc si eu. Mie imi place fff mult cu leustean verde.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 iulie 2008

      Eu pun fasolea la inmuiat in mai multe ape, de azi pe miine si atunci fierbe mai repede.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • marar
  • zarzare verzi
  • rosii sau pasta de tomate

Raporteaza reteta

Retete
de nicoleta lacatus
gogosele frantuzesti cu miere si scortisoara-reteta rapida

gogosele frantuzesti cu miere si scortisoara-reteta rapida

se pun impreuna la fiert:apa uleiul sarea.cand au dat in clocot se toarna faina si se amesteca repede

22 voturi    10 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
ciorba de salata verde

ciorba de salata verde

salata se spala in mai multe ape si se toaca marunt.se calaste impreuna cu ceapa si cu morcovii.se

1 vot    1 comentariu
25 min
Borsuri si Ciorbe
Tocanita cu carne de vita

Tocanita cu carne de vita

Carnea se taie bucati si se opareste. Intre timp se taie ceapa, se rade morcovul se calesc si

10 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

camy

Eu la ciorba daca nu pun cimbru nu are nici gust.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
bors de peste(somon) 10 portii