autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Ciulama cu rasol de pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2009

Ingrediente
700-800 g carne de pui (piept, ciocanele, pulpe, aripi), 4 linguri faina, 1 cub concentrat de pui, 1 ceapa, 1 cartof, 1 ardei gras, 1 morcov, 1 patrunjel, 50 g telina, 20 g dovlecel, 1-2 lingurite zahar, 5-6 linguri ulei, cateva fire de patrunjel, sare, piper, unt cat o nuca (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se spala si se transeaza puiul in bucati, se curata legumele si se spala. In 3 litri de apa rece cu putina sare si o lingurita de zahar puneti la fiert la foc mic carnea de pui. Cand clocoteste luati spuma, adaugati morcovul, patrunjelul, dovlecelul, telina si ceapa iar dupa 15 minute adaugati cartoful curatat si mai lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 15-20 minute.
Separat puneti restul de ulei intr-o craticioara, adaugati faina, amestecati cu un tel para mai micut si puneti la foc mic. Nu lasati sa se prajeasca faina, adaugati imediat zeama fierbinte (aproximativ 500 ml) in care a fiert carnea, untul (optional), amestecand energic cu telul. Se va ingrosa imediat. Condimentati, lasati 2-3 clocote, amestecand continuu.
Aseazati pe farfurii carnea rasol, ciulama si garnisiti cu frunze de patrunjel si felii de morcov fiert. Cu zeama ramasa puteti face o supa gustoasa.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu rasol de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sandie (Chef de cuisine):

    Am adaugat carnea la ciulama si le-am fiert putin impreuna in loc sa le servesc separat.

  • 6 comentarii

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Foarte buna ciulamaua asta Doina .Si cu o partie de mamaliguta linga....iese o nebunie !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    E foarte buna!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Foarte buna! Si eu am in meniul de astazi aceasta reteta!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Cu placere. Este foarte buna.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      De mult nu am mai gatit aceasta reteta.Multumesc ca mi-ai amintit de ea!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 700-800 g carne de pui (piept
  • ciocanele
  • pulpe
  • aripi)
  • 4 linguri faina
  • 1 cub concentrat de pui
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 50 g telina
  • 20 g dovlecel
  • 1-2 lingurite zahar
  • 5-6 linguri ulei
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • piper
  • unt cat o nuca (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Sidy (Chef de cuisine)

Foarte buna ciulamaua asta Doina .Si cu o partie de mamaliguta linga....iese o nebunie !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Aripioare de pui cu chimen si lamaie