autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Ciulama cu rasol de pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2009

Ingrediente
700-800 g carne de pui (piept, ciocanele, pulpe, aripi), 4 linguri faina, 1 cub concentrat de pui, 1 ceapa, 1 cartof, 1 ardei gras, 1 morcov, 1 patrunjel, 50 g telina, 20 g dovlecel, 1-2 lingurite zahar, 5-6 linguri ulei, cateva fire de patrunjel, sare, piper, unt cat o nuca (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se spala si se transeaza puiul in bucati, se curata legumele si se spala. In 3 litri de apa rece cu putina sare si o lingurita de zahar puneti la fiert la foc mic carnea de pui. Cand clocoteste luati spuma, adaugati morcovul, patrunjelul, dovlecelul, telina si ceapa iar dupa 15 minute adaugati cartoful curatat si mai lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 15-20 minute.
Separat puneti restul de ulei intr-o craticioara, adaugati faina, amestecati cu un tel para mai micut si puneti la foc mic. Nu lasati sa se prajeasca faina, adaugati imediat zeama fierbinte (aproximativ 500 ml) in care a fiert carnea, untul (optional), amestecand energic cu telul. Se va ingrosa imediat. Condimentati, lasati 2-3 clocote, amestecand continuu.
Aseazati pe farfurii carnea rasol, ciulama si garnisiti cu frunze de patrunjel si felii de morcov fiert. Cu zeama ramasa puteti face o supa gustoasa.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu rasol de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de iepure la tigaie cu garnitura de legume la gratar sau cartofi la cuptor

Friptura de iepure la tigaie cu garnitura de legume la gratar sau cartofi la cuptor

Se taie bucati iepurele se pune in tigaie putin ulei, carnea apa cat sa fie pana la jumatea carnii

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Guias Ardelenesc

Guias Ardelenesc

Carnea o taiem in bucatele cam de 3/3cm, zarzavaturile le curatam, le taiem in cuburi, morcovii in

19 voturi    10 comentarii
3h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine):

    Am adaugat carnea la ciulama si le-am fiert putin impreuna in loc sa le servesc separat.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Foarte buna ciulamaua asta Doina .Si cu o partie de mamaliguta linga....iese o nebunie !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    E foarte buna!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Foarte buna! Si eu am in meniul de astazi aceasta reteta!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Cu placere. Este foarte buna.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      De mult nu am mai gatit aceasta reteta.Multumesc ca mi-ai amintit de ea!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 700-800 g carne de pui (piept
  • ciocanele
  • pulpe
  • aripi)
  • 4 linguri faina
  • 1 cub concentrat de pui
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 50 g telina
  • 20 g dovlecel
  • 1-2 lingurite zahar
  • 5-6 linguri ulei
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • piper
  • unt cat o nuca (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Sidy (Chef de cuisine)

Foarte buna ciulamaua asta Doina .Si cu o partie de mamaliguta linga....iese o nebunie !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Placinta cu pui, smantana si foietaj