Ciuperci pleurotus pane cu sos

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Ciuperci pleurotus pane cu sos

Ingrediente

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 3-4 oua
  • 6 linguri faina
  • 100 ml smantana
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • cateva feliute rosie (pentru decor)
  • cateva frunze de salata verde
  • sare, piper (optional concentrat de ciuperci)
  • cateva fire de marar
  • 200 ml ulei

Mod de preparare

Se spala bine ciupercile si se pun la fiert in vasul de fiert in aburi (sau in 700 ml apa, cu capac). Intre timp preparati un aluat ca de clatite din oua, 5 linguri de faina si condimente.

Dupa ce s-au fiert ciupercile (15-20 minute) le scoateti din zeama, le condimentati putin, le dati prin aluat si le puneti la prajit in uleiul incins. Pana se prajesc ciupercile pregatiti o tava cu foi de salata verde si feliute de rosii pe margine.

Intoarceti ciupercile pe cealalta parte, apoi intr-o craticioara preparati un sos din zeama in care au fiert ciupercile si o lingura de faina amestecata cu smantana si putin marar tocat, condimente.

Dupa ce s-au prajit ciupercile, scoateti-le pe hartie absorbanta si asezati-le frumos in tava. Garnisiti cu ardei iute, bucatele de usturoi, felii de rosii, verdeata. Se servesc cu sosul de ciuperci si salata (de ardei copti, salata verde, salata asortata).

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise