Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu sarea pana se face spuma.
Separat mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam putin cate putin laptele.
Cernem faina,o amestecam cu praful de copt si o incorporam si pe ea in acest amestec.
La final incorporam albusurile spuma si esenta de rom si amestecam usor.
Aluatul rezultat trebuie sa aiba consistenta unei smantani care curge,un aluat mai gros(dens) decat la clatitele clasice.
Incalzim o tigaie si o ungem cu putin ulei.In cazul in care se intampla sa picuram mai mult ulei stergem surplusul cu un servetel de bucatarie.
Dupa ce tigaia s-a incins bine, turnam un polonic din compozitia de clatite exact pe centrul tigaii,fara a nivela.
Coacem circa 2 minute, pana in momentul in care apar bule de aer pe suprafata clatitei dupa care o intoarcem pe partea cealalta, folosind o spatula.
Lasam si pe partea cealalta 2 minute pana cand se rumeneste frumos.
Procedam asa pana treminam compozitia.
Le-am servit cu finetti dar se pot servi cu gem,dulceata, fructe,sos de ciocolata,miere ......adica, cu ce ne place.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii