autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Clatite americane cu finetti

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2015

Ingrediente
4 oua, 140 ml lapte, 2 linguri zahar, 115 g faina, 2 plicuri zahar vanilat, 1 fiola esenta de rom, 1 plic praf de copt, un praf de sare, ulei pentru uns tigaia

Dificultate: Medie Timp: 30h

4 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu sarea pana se face spuma.
Separat mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam putin cate putin laptele.
Cernem faina,o amestecam cu praful de copt si o incorporam si pe ea in acest amestec.
La final incorporam albusurile spuma si esenta de rom si amestecam usor.
Aluatul rezultat trebuie sa aiba consistenta unei smantani care curge,un aluat mai gros(dens) decat la clatitele clasice.
Incalzim o tigaie si o ungem cu putin ulei.In cazul in care se intampla sa picuram mai mult ulei stergem surplusul cu un servetel de bucatarie.
Dupa ce tigaia s-a incins bine, turnam un polonic din compozitia de clatite exact pe centrul tigaii,fara a nivela.

Coacem circa 2 minute, pana in momentul in care apar bule de aer pe suprafata clatitei dupa care o intoarcem pe partea cealalta, folosind o spatula.
Lasam si pe partea cealalta 2 minute pana cand se rumeneste frumos.

Procedam asa pana treminam compozitia.
Le-am servit cu finetti dar se pot servi cu gem,dulceata, fructe,sos de ciocolata,miere ......adica, cu ce ne place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite americane cu finetti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Panna cotta

Panna cotta

Se pune pe foc intr-un vas smantana, zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si se lasa doar

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Eclere la minut

Eclere la minut

Se taie aluatul in 4 fasii si apoi fiecare fasie in 3 bucati si se dau la cuptor pana se rumenesc.Dupa

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30h

4 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 140 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 115 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • ulei pentru uns tigaia

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

25 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Eclere cu crema de vanilie