Ingrediente
* 6 clatite obisnuite si nu foarte groase, * 200 gr branza de vaci, * 6 oua, * 300 ml smantana dulce, * 200 gr zahar, * stafide 50 -75 gr, * zahar vanilinat si esenta de vanilie, * unt
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 30 min
3 voturi
Mod de preparare
Ungem un vas termorezistent cu unt si asezam clatitele astfel impachetate lasand putin spatiu intre ele pentru a patrunde crema de vanilie. Pe fiecare clatita punem o feliuta subtire de unt.
Din cele 5 oua ramase, se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le mixam impreuna cu un plic de zahar vanilinat, esenta de vanilie, 50 gr de zahar si smantana lichida. Va rezulta o crema fina pe care o vom turna in tava peste clatite.
In acest moment introducem tava la cuptor (care a fost incalzit in prealabil) si lasam 10 minute.
Albusurile se bat spuma adaugand pe rand cate o lingura de zahar ( restul de 100 gr de zahar) si mixam pana obtinem o bezea alba si pufoasa.
Cand crema incepe sa se inchege pe margini, scoatem tava si punem deasupra bezeaua incercand sa acoperim uniform toate clatitele.
Tava o reintroducem la cuptor si lasam pana se rumeneste bezeaua.