autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clatite cu cacao, crema mascarpone, portocala si caramel

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2016

Ingrediente
Pentru clatite:, 2 oua, 150 ml lapte, 3 linguri zahar, 5 linguri ulei, 1 lingura cu varf cacao, 7 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita vanilie, coaja rasa de portocala, un praf de sare, ulei pentru uns tigaia, Pentru crema:, 250 gr mascarpone, 2 linguri pline cu smantana de tara, 1 lingura zahar pudra, 2 lingurite vanilie, Pentru caramel:, 100 gr zahar, 100 ml frisca lichida, 1 lingurita unt, 1 lingura coaja rasa de portocala, o portocala

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Clatitele:
Ouale le mixam cu un praf de sare si zaharul.
Adaugam uleiul, apoi laptele treptat.
Incorporam cacaoa, apoi faina si praful de copt.
La final punem vanilia si coaja rasa de portocala. Lasam sa se odihneasca 15 minute aluatul la frigider.
Incingem o tigaie, punem un strop de ulei si ungem tigaia.
Punem cate un polonic mai micut din aluat, intindem si rumenim clatitele pe ambele parti.
Cand sunt gata, le scoatem pe un platou.
Crema:
Mascarponele il punem intr-un bol cu smantana rece si zaharul pudra.
Le mixam pana obtinem o crema spumoasa. La final incorporam vanilia.
Caramelul:
Punem o cratita pe foc, turnam zaharul si il lasam pana este topit si prinde o culoare usor maronie.
Adaugam untul, amestecam continuu pana se topeste, apoi turnam frisca lichida.
Dam focul la mic, amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute.
Dupa acest timp, luam caramelul de pe foc, punem coaja rasa de portocala.
Portocala o decojim si o taiem bucatele.
Pe un platou asezam o clatita, ungem cu crema, punem bucati de portocala. Continuam tot asa pana terminam crema. Deasupra trebuie sa fie o clatita.
Turnam caramel cald deasupra si il lasam sa curga in jos. El fiind cald, va fi absorbit de clatite.
Deasupra presaram putina coaja rasa de portocala si asezam o felie de portocala.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu cacao, crema mascarpone, portocala si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Se incalzeste cuptorul la 180 g C si se tapeteaza cu unt si faina/ hartie de copt o forma de chec. Intr-un

4 voturi    5 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu capsuni si caise

Tarta cu capsuni si caise

Se bat ouale cu praful de sare si zaharul foarte bine,apoi se adauga margarina si mirodeniile,iar

7 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • ulei pentru uns tigaia
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri pline cu smantana de tara
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • Pentru caramel:
  • 100 gr zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • o portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Cozonac