autor:

Marian Porceanu si Gica

» » Aperitive

Clatite cu ficatei si piept de pui

Autor: Marian Porceanu si Gica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marian Porceanu si Gica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2015

Ingrediente
Pentru clatite :, 3 oua, 250 g faina (aproximativ), 300 ml apa minerala, 2 linguri ulei, sare si piper, 1/2 legatura marar, Pentru umplutura:, 500 g ficatei de pui, 200 g piept de pui, o ceapa mare, un ou, 2 linguri de smantana, sare si piper, marar, un pahar cu vin alb, 50 ml ulei pentru calit umplutura

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai groase. Mie mi-au iesit 7 clatite, acum depinde si de marimea tigaii folosite.

Ceapa tocata marunt o calim in ulei, apoi adaugam ficateii si pieptul de pui, care au fost spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa se rumeneasca putin si adaugam vinul, sare si piper si ii lasam sa fiarba in jur de 15-20 minute, pana scade lichidul. Inainte sa-i luam de pe foc adugam mararul tocat si smantana. Cand se raceste compozitia, adaugam oul si omogenizam.

Umplem clatitele cu aceasta compozitie si le asezam intr-o tava unsa cu ulei sau unt. Înainte sa bagam tava în cuptorul preincalzit, ungem clatitele pe deasupra cu ou. Cand s-au rumenit frumos, sunt gata.

Peste clatite se poate rade cascaval inainte de a fi puse la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ficatei si piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • Pentru clatite :
  • 3 oua
  • 250 g faina (aproximativ)
  • 300 ml apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper
  • 1/2 legatura marar
  • Pentru umplutura:
  • 500 g ficatei de pui
  • 200 g piept de pui
  • o ceapa mare
  • un ou
  • 2 linguri de smantana
  • sare si piper
  • marar
  • un pahar cu vin alb
  • 50 ml ulei pentru calit umplutura

Raporteaza reteta

Retete
de Marian Porceanu si Gica
Pasca cu aluat

Pasca cu aluat

Într-un bol se pune făina, se face un gol in mijloc şi se adaugă galbenusurile, maiaua pregătită

5 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Tort diplomat de Paste

Tort diplomat de Paste

Crema: Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Toba de pui si porc

Toba de pui si porc

Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si

18 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu carne