Clatite de post si gem de portocale.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Clatite de post si  gem de portocale.

Ingrediente

  • Pentru clatite:600 ml lapte de soya------15 linguri cu virf de faina----3-4 linguri zahar----un prafulet de sare. Pentru gemul de portocale:4 portocale------5-6 linguri cu virf zahar.

Mod de preparare

Punem laptele de soya in cana mixerului,adaugam 10 linguri cu faina ,zaharul si prafuletul de sare.Mixam bine.Apoi adaugam cele cinci linguri de faina ramase si mixam bine din nou.Lasam sa se odihneasca citeva minute .Int-o cratita antiaderenta punem o lingura-lingurita cu ulei de floarea soarelui si cu un polonic luam din compozitia facuta si punem in cratita.Facem clatitele pe ambele parti la focul mic.Le scoatem pe o farfurie pe toate. Acum luam portocalele le curatam de coaja si pielitele albe,le desfacem si le taiem maruntel .Le punem intr-o craticioara , adaugam zaharul si punem la foc invirtind mereu cca 30 minute ......si asa obtinem gemul de portocale pentru clatitele noastre.Luam fiecare clatita si o umplem cu gem si servim.Pofta buna!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise