Preparare aluat
Se pune faina intr-un castron, se adauga ouale, un praf de sare si apa calduta.
Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, daca aluatul este prea tare mai este nevoie se adauga putina apa, iar daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina.
Aluatul obtinut se framanta pana cand nu se mai lipeste de maini.
Preparare umplutura
Intr-un vas se amesteca foarte bine branza de oi, cu ouale, zaharul, putina coaja de lamaie si extracul de vanilie.
Preparare coltunasi
Pe masa infainata se intinde o foaie de aluat si se taie patratele.
In mijloc se pune cate o lingura de umplutura,iar marginile se lipesc, obtinand o forma de triunghiuri.
Coltunasii obtinuti se fierb in apa cu sare in jur de 15 minute.
Se scot pe un platou si se presara cu zahar tos.
Coltunasii cu branza sarata se servesc fierbinti !
S-aveti pofta !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii