Preparare aluat
Se pune faina intr-un castron, se adauga ouale, un praf de sare si apa calduta.
Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, daca aluatul este prea tare mai este nevoie se adauga putina apa, iar daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina.
Aluatul obtinut se framanta pana cand nu se mai lipeste de maini.
Preparare umplutura
Intr-un vas se amesteca foarte bine branza de oi, cu ouale, zaharul, putina coaja de lamaie si extracul de vanilie.
Preparare coltunasi
Pe masa infainata se intinde o foaie de aluat si se taie patratele.
In mijloc se pune cate o lingura de umplutura,iar marginile se lipesc, obtinand o forma de triunghiuri.
Coltunasii obtinuti se fierb in apa cu sare in jur de 15 minute.
Se scot pe un platou si se presara cu zahar tos.
Coltunasii cu branza sarata se servesc fierbinti !
S-aveti pofta !
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii