autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Coltunasi cu magiun de prune

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iulie 2013

Ingrediente
400 g faina, 200 ml magiun de prune, 2 oua, 350 ml apa, 200 g gris, 100 g zahar, 4 linguri ulei, 1 pliculet zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat potrivit de moale, ca si cel pentru taiteii de casa, din faina, oua si 200 ml apa.Se framanta bine, apoi se lasa sa se odihneasca 10 minute, pina beti o cafeluta.
Cu ajutorul sucitorului intindem foaia destul de subtire.
Pe jumatate din ea , punem din loc in loc , cate putin magiun , apoi cealalta parte, ramasa goala, o pliem peste partea cu majun.
Cu ajutorul unui pinten , taiem coltunasii patratele.
Punem la fiert 3 l apa cu putina sare si in momentul in care apa clocoteste punem coltunasii in apa.Ii lasam sa fiarba 8-10 minute pina se ridica toti la suprafata.
Ii strecuram de apa , lasam un jet de apa rece peste ei, apoi ii lasam sa se scurga bine.
Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei la incins , adaugam coltunasii , stingem focul si ii amestecam cu grija. Lasam sa stea acoperiti .
Celelalte 2 linguri de ulei le punem la incins intr-o tigaie , adaugam grisul pe care il calim amestecand continuu cu o lingura de lemn sau silicon ,pina cand acesta se prajeste , schimbandu-si culoarea.
In acel moment adaugam 150 ml apa si amestecam continuu, pina se evapora apa.
Adaugam zaharul dupa gust si zaharul vanilat.
Rasturnam grisul peste coltunasi , amestecam usor si daca doriti, la servire puteti adauga deasupra putin zahar praf.
Pofta mare !

Mai multe poze gasiti pe blogul meu aici:

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/01/coltunasi-cu-magiun-de-prune.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Estonian Kringel

Estonian Kringel

Puneti intr-un bol curat drojdia frecata cu 1 lingurita zahar si cu laptele caldut, nu fierbinte,

28 voturi    19 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Melcisori cu nuca

Melcisori cu nuca

Drojdia se dizolva cu putin zahar si lapte caldut.Se pune peste faina alaturi de zahar,oua,laptele

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Sebestyen , 26 septembrie 2013

    Preferatele familiei mele, eu in loc de gris folosesc pesmet pentru a tavali coltunasi fierti.Sunt absolut deliciosi.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 20 iulie 2013

    Buni coltunasii mi-aduc aminte de coltunasii pe care mama le facea dupa fierbere le presara cu putin ulei,zahar si nuca macinata.Am sa fac cand voi avea din nou magiun.Eu fac coltunasi cu branza sarata si sos de rosii.

  • Fara foto

    Aurora Copaceanu , 15 iulie 2013

    nu am mancat de mult, dar ma pun sa fac, sunt foarte buni.

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 200 ml magiun de prune
  • 2 oua
  • 350 ml apa
  • 200 g gris
  • 100 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Buni coltunasii mi-aduc aminte de coltunasii pe care mama le facea dupa fierbere le presara cu putin ulei,zahar si nuca macinata.Am sa fac cand voi avea din nou magiun.Eu fac coltunasi cu branza sarata si sos de rosii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tort cu pişcoturi, vişine şi frişcă