autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Coltunasi cu magiun de prune

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iulie 2013

Ingrediente
400 g faina, 200 ml magiun de prune, 2 oua, 350 ml apa, 200 g gris, 100 g zahar, 4 linguri ulei, 1 pliculet zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat potrivit de moale, ca si cel pentru taiteii de casa, din faina, oua si 200 ml apa.Se framanta bine, apoi se lasa sa se odihneasca 10 minute, pina beti o cafeluta.
Cu ajutorul sucitorului intindem foaia destul de subtire.
Pe jumatate din ea , punem din loc in loc , cate putin magiun , apoi cealalta parte, ramasa goala, o pliem peste partea cu majun.
Cu ajutorul unui pinten , taiem coltunasii patratele.
Punem la fiert 3 l apa cu putina sare si in momentul in care apa clocoteste punem coltunasii in apa.Ii lasam sa fiarba 8-10 minute pina se ridica toti la suprafata.
Ii strecuram de apa , lasam un jet de apa rece peste ei, apoi ii lasam sa se scurga bine.
Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei la incins , adaugam coltunasii , stingem focul si ii amestecam cu grija. Lasam sa stea acoperiti .
Celelalte 2 linguri de ulei le punem la incins intr-o tigaie , adaugam grisul pe care il calim amestecand continuu cu o lingura de lemn sau silicon ,pina cand acesta se prajeste , schimbandu-si culoarea.
In acel moment adaugam 150 ml apa si amestecam continuu, pina se evapora apa.
Adaugam zaharul dupa gust si zaharul vanilat.
Rasturnam grisul peste coltunasi , amestecam usor si daca doriti, la servire puteti adauga deasupra putin zahar praf.
Pofta mare !

Mai multe poze gasiti pe blogul meu aici:

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/01/coltunasi-cu-magiun-de-prune.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Raffaelo - bomboane de casa

Raffaelo - bomboane de casa

Intr-un castron se pun laptele praf, zaharul + cel vanilat, esenta de vanilie si nuca de cocos, se

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu gem de caise

Rulada cu gem de caise

Am batut albusurile bezea impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, mixand la viteza

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Sebestyen , 26 septembrie 2013

    Preferatele familiei mele, eu in loc de gris folosesc pesmet pentru a tavali coltunasi fierti.Sunt absolut deliciosi.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 20 iulie 2013

    Buni coltunasii mi-aduc aminte de coltunasii pe care mama le facea dupa fierbere le presara cu putin ulei,zahar si nuca macinata.Am sa fac cand voi avea din nou magiun.Eu fac coltunasi cu branza sarata si sos de rosii.

  • Fara foto

    Aurora Copaceanu , 15 iulie 2013

    nu am mancat de mult, dar ma pun sa fac, sunt foarte buni.

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

6 voturi

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 200 ml magiun de prune
  • 2 oua
  • 350 ml apa
  • 200 g gris
  • 100 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Buni coltunasii mi-aduc aminte de coltunasii pe care mama le facea dupa fierbere le presara cu putin ulei,zahar si nuca macinata.Am sa fac cand voi avea din nou magiun.Eu fac coltunasi cu branza sarata si sos de rosii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
panna cotta cu zahar ars