autor:

anuta

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2019

Ingrediente
aluat:, cca 300 g faina,, 1 galbenus de ou, sare,, condimente uscate,, legume deshidratate fara sare,, ulei de masline, 2-3 linguri de iaurt, umplura coltunasi, o ceapa mica rosie,, 250 g baby spanac verde proaspat,, 200 g piept de pui tocat,, ulei de masline, ,sare,, condimente,, legume deshidratate,, un albus de ou,, marar verde tocat, sosul alb75 unt, ,3 linguri faina,, 3-4 linguri smantana de gatit,, sare,, condimente,, supa de legume sau apa,daca vrem sosul mai fluid

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam la inceput cu o lingura apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de mana si il lasam la odihhnit cateva minute,Inter timp pregatim umplutura..

Se opareste spanacul si se scurge de apa,se toaca.Incingem un pic de ulei de masline in care calim jumatatea de ceapa tocata fin si carnea de pui tocata.Se calesc bine si cand carnea se albeste se adauga sarea,condimentele,legumele deshidratatate si spanacul tocat.Se amesteca bine si se lasa sa scada bine toata zeama lasata.Se da tigaia de pe foc si se adauga un albus de ou batut bine,se amesteca iute sa se incorporeze in amestec apoi presaram si mararul tocat fin.Lasam sa se raceasca.

Din aluatul obtinut intindem cu sucitorul o foaie subtire din care decupam discuri cu ajutorul formei de coltunasi,daca avem ,daca nu ,taiem cu gura unui pahar.Fiecare disc se fixeaza pe forma de coltunasi,se adauga o lingurita de umplutura si se preseaza pana se lipesc bine capetele,Daca se taie cu gura unui pahar,se aseaza umplutura in mijloc,se pliaza si se lipesc capetele cu o furculita.

Preparam sosul topind in tigaie untul apoi adaugam faina amestecand continuu,dam tigaia la o parte si incorporam cu grija smantana,Saram si condimetam ,dupa gust.

Asezam coltunasii in tavita se deasupra turnam sosul alb(eu am pus in sos si un rest de umplutura ramas)si dam la cuptor,la foc iute pana incepe sa clocoteasca si apoi reglam focul la potrivit si lasa cca 25 minute.Se scoata tavita din cuptor ,se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.Se consuma simplu cu sosul de pe ei sai mai putem adauga smantana deasupra.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez la tigaie

Orez la tigaie

Se spala si se tuaca carnea cubulete mici si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Intre

18 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida la cuptor

Conopida la cuptor

Se curata bucatile de conopida si se pun la fiert cu apa si sare. Cand se patrund cat sa intre furculita

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • cca 300 g faina,
  • 1 galbenus de ou
  • sare,
  • condimente uscate,
  • legume deshidratate fara sare,
  • ulei de masline
  • 2-3 linguri de iaurt
  • umplura coltunasi
  • o ceapa mica rosie,
  • 250 g baby spanac verde proaspat,
  • 200 g piept de pui tocat,
  • ulei de masline
  • ,sare,
  • condimente,
  • legume deshidratate,
  • un albus de ou,
  • marar verde tocat
  • sosul alb75 unt
  • ,3 linguri faina,
  • 3-4 linguri smantana de gatit,
  • sare,
  • condimente,
  • supa de legume sau apa,daca vrem sosul mai fluid

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de cotor, seminte, il facem

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Salata de cruditati cu telemea de capra si smantana