Conopida pane (arabeasca)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Conopida pane (arabeasca)

Ingrediente

  • -750 g conopida
  • -4-5 oua
  • -5-6 catei de usturoi batut
  • -o ceapa potrivita(cca150 g) taiata marunt si batuta
  • -1/2 legatura de patrunjel
  • -1 lingurita de menta uscata(sau dupa gust)
  • -cam 150 g faina
  • -condimente(piper,ienibahar,cardamom,chimen turcesc),dupa gust
  • -sare (dupa gust)
  • -ulei pt. prajit

Mod de preparare

Conopida se taie in buchetele cam de marimea unui ou mare sau ceva mai mare (rezulta cam 16 bucati)

Buchetelele de conopida se spala bine, apoi se fierb asa:

intr-o cratita se pune apa si sare;se pune pe foc, cind clocoteste, se pune conopida. Cind fierbe din nou, se lasa totul pe foc cca 15 minute, semiacoperit.

Dupa ce conopida e fiarta, se pune imediat in apa rece, apoi se lasa conopida sa se raceasca.

In timpul asta, facem aluatul (scrobul), in care se introduc buchetelele de conopida, pt a le praji.

Intr-un castron se sparg ouale, se mesteca putin pentru a omogeniza albusul cu galbenusul, se pune faina, se amesteca totul bine, sa nu fie cocoloase, se pune apoi usturoiul, ceapa, patrunjelul, menta, condimentele, sarea, se amesteca bine.

Buchetelele de conopida se introduc in compozitia asta (trebuie sa fie bine acoperite), apoi se prajesc si se pun pe un servet absorbant.

Se servesc calde, cu salate sau muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise