Se amesteca bine toate ingredientele, incorporind margarina rece taiata bucatele.
Se da 10 min la frigider, timp in care se da drumul la aragaz, combinind zaharul pentru pudrat (intr-un castron) si se pregateste tava pentru copt: o ungi cu ulei si o "pudrezi" cu faina.
Se formeaza suluri de grosimea degetului mic si se taie din 4 in 4 cm, adunind putin capetele fiecarui bastonas; astfel au luat forma de cornulet.
In cuptorul deja incins, dat din acest moment la moderat, se introduce tava in care se asaza, cu putina distanta intre ele, cornuletele, pentru ~10 min. Intr-un castron mare in care s-a pus zaharul pentru pudrat, se tavalesc cu grija, fierbinti, caci sunt f. fragede.
In loc de nuca tocata se poate intrebuinta :1/2 din cantitate nuca de cocos + 1/2 alune tacate, sau un gust deosebit va fi dat de migdale razuite.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii