autor:

Licuta Marin

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Cornulete fragede

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2013

Ingrediente
700-750 gr faina, 300 gr untura, 50 ml apa rece, un praf de sare, 300 gr rahat taiat bucatele mici, esenta de vanilie, 150 gr zahar pudra, 50 gr zahar pudra vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

39 voturi

Mod de preparare

1. Facem un aluat din faina, untura, esenta de vanilie, apa si un praf de sare. Punem la inceput doar 500-600 gr de faina si pe masura ce se incorporeaza in untura mai adaugam cate putin pana obtinem un aluat tare si nisipos, atat cat sa-l putem modela.
2. Din aluat intindem foi rotunde de aproximativ 15-20 cm si 3 mm grosime. Foile rotunde le taiem mai intai in jumatati, apoi in sferturi si apoi iar, in asa fel incat sa obtinem 8 triunghiuri care la baza nu trebuie sa aiba mai mult de 5cm.
3. Pe fiecare triunghi de aluat punem cate o bucatica de rahat, apoi rulam apasat aluatul incepand de la baza la varf. Punem cornuletele astfel formate, intr-o tava si coacem la foc potrivit 30-40 de minute, pana se rumenesc usor.
4. Dupa ce le scoatem din cuptor, le tavalim prin amestecul facut din zahar pudra cu zaharul vanilat si le asezam pe un platou.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa,

4 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornulete fragede cu untura

Cornulete fragede cu untura

Aluatul: Smantana si untura (de la temperatura camerei) le omogenizam. Adaugam praful de copt,

4 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Nety_Chiorean

    Nety_Chiorean (Maestru bucatar):

    Foarte bune au iesit, eu am pus in plus un pahar de iaurt si poate nu atita apa, dar au iesit minunat si le-am umplut cu gem de visine ...o nebunie de bune, am sa mai fac si atunci voi pune si o poza.

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Pavel , 15 martie 2015

    EU PUN ALUATUL INVELIT IN FOLIE ALIMENTARA (de plastic)LA DOSPIT IN FRIGIDER 30 DE MINUTE ....SUNT FRAGEDE, SE TOPESC CIND SUNT SAVURATE

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

    Dulcele copilariei,iar eu cred ca in orice varianta le-am incerca vor ramane dulcele nostru preferat.

  • Emilia Ciocas_Emilia Ciocas

    Emilia Ciocas_Emilia Ciocas (Bucatar) , 13 decembrie 2014

    eu pun smintina in loc de apa delicioase!

    • Lucia_Spoiala

      Lucia_Spoiala (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2014

      Eu adaug si smantana in cantitate egala cu untura. Sunt delicioase!

    • Fara foto

      Luminita Nae , 05 noiembrie 2014

      le-am facut astazi au iesit super,personal prima reteta de cornulete care au iesi delicioase.Multumesc

    • Fara foto

      Chiorean Viorica , 13 septembrie 2014

      Eu pun si putina drojdie,iar daca le tai doar in 4 ies cornulete mari asemanatoare croisantelor din comert si poti pune umpluturi diferite sile poti pune la pachet la copii la scoala(se pot face pentru toata saptamana ca nu se intaresc ,sunt fragede fiind cu unsoare).

    • Fara foto

      Luciana Simtion , 21 februarie 2014

      Sunt delicioase, eu le fac din faina, untura, margarina, un borcan de iaurt, putina sare, vanilie, iar ca umplutura nuca sau ce avem, va doresc pofta buna .

    • Nety_Chiorean

      Nety_Chiorean (Maestru bucatar) , 15 februarie 2014

      foarte,foarte bune,am adaugat un iaurt si le am umplut cu gem de visine ,

    • Fara foto

      Elena Lucaciu , 29 ianuarie 2014

      in loc de apa apa minerala sau sifon si 50gr drojdie

    • Fara foto

      Ramona-Cerasela Pecheanu , 28 ianuarie 2014

      Ca alternativa, bors de putina in loc de apa. Si umplutura din gem de prune cu nuca taiata si coaja de lamiie. Nu se poate mai bun!

    • Boitan_Tatiana

      Boitan_Tatiana (Bucatar sef) , 18 decembrie 2013

      antotdeauna de cand eram copil faceam cornulete si acum ancercati no sa va para rau

    • Fara foto

      Boitan Tatiana , 18 decembrie 2013

      bune rau de tot

    • Fara foto

      Mihaila Smarandeanu , 18 decembrie 2013

      super,reteta usoara,astazi o incerc si in fiecare an fac cornulete de Craciun imi amintesc de copilarie....

    • Fara foto

      Ioan Florica Veres , 21 august 2013

      intodeauna mi-a placut cornuletele.

    • Fara foto

      Minuta Carp , 03 iunie 2013

      De cind eram mica si acum pensionara nu renunt la cornulete fragede f.f.bune!

    • Fara foto

      Athena Olimpia , 03 iunie 2013

      da...ok...

    • Fara foto

      Ana Ion , 03 iunie 2013

      Pune osanza in loc de untura.

    • Fara foto

      ana , 03 iunie 2013

      O mica si foarte importanta modificare ! folositi osanza nu untura este diferenta mare.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 24 februarie 2013

      Ce bune cred ca sint! Se pot oare face si cu alta grasime?

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 20 februarie 2013

      Simt cum se topesc in gura...

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

      Multumesc frumos!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

      Excelente ! *****

    • Lory

      Lory (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

      Apetisante rau :)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

      Cornuletele facute cu untura, ti se topesc in gura.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

39 voturi

Ingrediente

  • 700-750 gr faina
  • 300 gr untura
  • 50 ml apa rece
  • un praf de sare
  • 300 gr rahat taiat bucatele mici
  • esenta de vanilie
  • 150 gr zahar pudra
  • 50 gr zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

16 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

LALY (Chef de cuisine)

Dulcele copilariei,iar eu cred ca in orice varianta le-am incerca vor ramane dulcele nostru preferat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura angelica