Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki

Timp pregatire
45 minute
Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki

Ingrediente

  • 10 costite taiate separat fiecare
  • 3 linguri miere albine
  • 3 linguri sos teriyaki
  • 3 linguri vinegrette balsamic (otet )
  • 3 linguri de mustar
  • 1 cana suc de portocale
  • sare, piper
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 cepe verzi taiate fin

Mod de preparare

Am vazut un “rack of ribs” sau niste coaste bestiale de porc intr-o vitrina la o macelarie de pe calea Baciului din Cluj si nu m-am putut abtine sa nu le cumpar. Nu stiam exact ce voi face cu ele, dar iata ce a iesit: o "deliciune fantastica" (cuvinte noi).

In afara de faptul ca sunt grasute rau, nu am ce altceva sa le reprosez. Sunt delicioase si merita sa nu le eliminam de totul de pe lista chestiilor la gratar cu care ne delectam toata vara.

Pentru coastele mele am folosit o marinata dulce acrisoara si imediat dupa ce am eliminat toata grasimea de pe ele cu un cutit mare mare, le-am dat la frigider intr-o punga impreuna cu marinada pentru 24 de ore.

1. Am taiat coastele pe lungimea osului, lasand carnita pe fiecare parte.

2. Am combinat restul ingredientelor intr-o punga si am adaugat si costitele, apoi am legat punga si am dat-o la frigider 24 de ore.

3. Dupa o zi am turnat continutul pungii intr-un vas de iena, am acoperit cu o folie de aluminiu si am dat la cuptorul preincalzit la 180 C, cam 60-80 de minute, pana coastele au fost facute bine.

4. Am incalzit intre timp gratarul. Am scos coastele din cuptor si cu o furculita de gratar le-am asezat pe gratarul preincalzit, le-am prajit bine cam 10 minute pe o parte pana au prins o crusta crocanta si gustoasa.

Apoi am taiat carnita de pe oase si le-am servit cu salata. Oasele au mers la cainii nostrii din cartier, grasuti cam toti din cate am putu vedea.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise