autor:

autor

» » , Fripturi, Retete la gratar

Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki

    Reteta postata pe: 05 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 05 martie 2014

Ingrediente
10 costite taiate separat fiecare, 3 linguri miere albine, 3 linguri sos teriyaki, 3 linguri vinegrette balsamic (otet ), 3 linguri de mustar, 1 cana suc de portocale, sare, piper, 4 catei de usturoi zdrobiti, 2 cepe verzi taiate fin

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Am vazut un “rack of ribs” sau niste coaste bestiale de porc intr-o vitrina la o macelarie de pe calea Baciului din Cluj si nu m-am putut abtine sa nu le cumpar. Nu stiam exact ce voi face cu ele, dar iata ce a iesit: o "deliciune fantastica" (cuvinte noi).

In afara de faptul ca sunt grasute rau, nu am ce altceva sa le reprosez. Sunt delicioase si merita sa nu le eliminam de totul de pe lista chestiilor la gratar cu care ne delectam toata vara.

Pentru coastele mele am folosit o marinata dulce acrisoara si imediat dupa ce am eliminat toata grasimea de pe ele cu un cutit mare mare, le-am dat la frigider intr-o punga impreuna cu marinada pentru 24 de ore.

1. Am taiat coastele pe lungimea osului, lasand carnita pe fiecare parte.

2. Am combinat restul ingredientelor intr-o punga si am adaugat si costitele, apoi am legat punga si am dat-o la frigider 24 de ore.

3. Dupa o zi am turnat continutul pungii intr-un vas de iena, am acoperit cu o folie de aluminiu si am dat la cuptorul preincalzit la 180 C, cam 60-80 de minute, pana coastele au fost facute bine.

4. Am incalzit intre timp gratarul. Am scos coastele din cuptor si cu o furculita de gratar le-am asezat pe gratarul preincalzit, le-am prajit bine cam 10 minute pe o parte pana au prins o crusta crocanta si gustoasa.

Apoi am taiat carnita de pe oase si le-am servit cu salata. Oasele au mers la cainii nostrii din cartier, grasuti cam toti din cate am putu vedea.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Frigem macroul taiat in 2 si presarat cu amestecul pentru gratar si cu sare mare . Coacem rosiile

43 voturi    6 comentarii
5h 30 min
Retete la gratar
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pieptul de pui se curata de pielite si se feliaza,fiecare bucata se condimenteaza si se pun intr-un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gelu Bonea , 02 mai 2014

    In afara de faptul ca nun spui cum faci marinada,ce faci cu condimentele si alte "amanunte" reteta e foarte buna.Cred ca era mai simplu sa spui: "mi-am facut niste costite si mi-au placut"

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 10 costite taiate separat fiecare
  • 3 linguri miere albine
  • 3 linguri sos teriyaki
  • 3 linguri vinegrette balsamic (otet )
  • 3 linguri de mustar
  • 1 cana suc de portocale
  • sare
  • piper
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 cepe verzi taiate fin

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Peste condimentat la gratar Peste condimentat la gratar

Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie, sa eliminam apa care ar putea

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel