autor:

» » Fripturi

Cote de miel premier

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de 6 cote de miel pentru 3 persoane. Pentru marinata : o lingura de otet balsamic, o lingura de ulei de masline, 2 linguri de vin, o lingurita de miere, o lingurita de sos chilli sweet ( puteti pune pasta de ardei iute mai putina ), o bucatica mica de telina, o feliuta de ardei rosu, 2 catei de usturoi, un fir de patrunjel, cateva frunze e salvie si un fir de rozmarin. Am pus niste seminte de fenicul si noix de muscade, care pe langa gust arata extraordinar pe o friptura.In rest am mai pus sare si piper.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Am pregatit un sos din ingredietele pentru marinat. Am maruntit cu miniroboul meu telina, usturoiul, patrunjelul, ierburile aromate . Am pregatit pe un platou bucatile de cote de miel spalate si sterse bine si restul ingredientelor.
Am trecut fiecare bucata prin sosul pentru marinare, am presarat peste ea din compozitia de ierburi si am pus sare si piper.
Am pus bucatile de miel intr-un vas termorezitent si am turnat peste ele restul de sos pentru marinat. Le-am inaltat pe toate si le-am legat cu un fir de ata rezistent.
Am mai presarat peste ele niste seminte de fenicul, noix de muscade si inca ceva mirodenii cu denumiri rare, trebuie sa ma uit mai bine pe plic sa le scriu. Arata excelent si cruda mi-o si imaginez la cuptor stropita din cand in cand cu vin. O sa o servesc cu o garnitura de cartofi mici intregi, morcovi mici si echalote.
A fost extraordinara, recomand reteta cu drag. Am servit-o cu echalote confiata cu putin unt, sare si miere si cartofiori mici si morcovi mici.Legumele le-am preparat pe jumatate pe fiecare separat si apoi le-am pus langa friptura in ultimele 15 minute.Noi am servit-o alaturi de un vin Pomerol , soiul nostru preferat de la casa Bordeaux, daca veti ocazia sa cumparati/gustati un asemenea vin vi-l recomand cu caldura, de la orice Castel am baut a fost super bun, doar sa fie de origine controlata Pomerol.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cote de miel premier" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Foarte frumos preparatul tau, dar si al Catalinei, va felicit! Eu am pregatit o friptura simpla de miel, doar cu condimente de miel, fara sa o las la marinat, nu am avut timp.

  • bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Multumesc

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Felicitari pentru reteta si prezentare !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Foarte frumos, imi place cum ai servit-o, felicitari.

    • bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Multumesc pentru aprecieri.Ana Catalina eu locuiesc in Franta si exact asta scria pe caserola cu carnea de miel :) , de acolo i-am si dat numele retetei .

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Am pregatit si noi ceva asemanator de Paste ,dar nu stiam ca se cheama "cote".Multumesc!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Foarte fina reteta ta!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de 6 cote de miel pentru 3 persoane. Pentru marinata : o lingura de otet balsamic
  • o lingura de ulei de masline
  • 2 linguri de vin
  • o lingurita de miere
  • o lingurita de sos chilli sweet ( puteti pune pasta de ardei iute mai putina )
  • o bucatica mica de telina
  • o feliuta de ardei rosu
  • 2 catei de usturoi
  • un fir de patrunjel
  • cateva frunze e salvie si un fir de rozmarin. Am pus niste seminte de fenicul si noix de muscade
  • care pe langa gust arata extraordinar pe o friptura.In rest am mai pus sare si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

2 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos preparatul tau, dar si al Catalinei, va felicit! Eu am pregatit o friptura simpla de miel, doar cu condimente de miel, fara sa o las la marinat, nu am avut timp.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pulpa de porc la vasul de yena cu piure cu ceapa prajita