autor:

Sidy

» » Retete cu paste de la bloggeri

Cotlet de porc a la grec cu ciuperci si cus-cus

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 26 aprilie 2014

Ingrediente
6 felii cotlet de porc, 400 ml smantana, 1 borcan ciuperci taiate, 5o g unt, 2 linguri faina, 1 lingura untura, 2 galbenusuri, 1 lngurita mustar, zeama de lamaie, 200 ml supa de carne, 200 g paste cus-cus Hutton, sare, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Punem intr-o tigaie untura si untul la topit , iar feliile de cotlet le dam cu sare si le trecem prin faina.Cand untura si untul s-au topit, asezam cotletele in tigaie si le lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, apoi le scoatem si le tinem la cald.



Faina ramasa o tragem putin in grasimea din tigaie, adaugam apoi ciupercile taiate si stingem cu supa de carne. Adaugam cotletele si patrunjel verde tocat, lasam sa fiarba 30-40 de minute si mai potrivim gustul de sare daca este necesar. Lasam sa fiarba acoperit, la foc mic !



Galbenusurile le amestecam cu mustarul si cu smantana (punem si putin sos daca este necesar), apoi le rasturnam peste cotletele bine patrunse.Adaugam zeama de lamaie dupa gust.



Presaram deasupra patrunjel verde tocat.



Servim cotletele cu orez sau cu cus-cus Hutton pe care l-am pregatit astfel: prajim cus-cus-ul in ulei pina se rumeneste frumos pe toate partile( isi schimba culoarea, aveti grija sa nu se arda), adaugam apoi apa, dublu fata de cantitatea de cus-cus si asezonam cu sare si piper dupa gust. Fierbem la foc mic, acoperit pina se absoarbe toata apa( pina in 10 minute).



Servim cotletul cu sos ,alaturi de cus-cus si o salata de rosii si castraveti.



Pofta mare sa aveti !



Reteta pregatita de Sidy @www.sidyskitchen.blogspot.ro/ cu paste oferite de Hutton
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc a la grec cu ciuperci si cus-cus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu paste de la bloggeri
Paste cu dovlecei

Paste cu dovlecei

Dovleceiii spalati, uscati, taiati fasii pe lung, cu cutitul economic, se pun in tigaia cu ulei.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete cu paste de la bloggeri
Paste cu piept de pui

Paste cu piept de pui

Pieptul dezosat, spalat, se taie cubulete si se soteaza in ulei cu putina apa, impreuna cu ceapa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete cu paste de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 6 felii cotlet de porc
  • 400 ml smantana
  • 1 borcan ciuperci taiate
  • 5o g unt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura untura
  • 2 galbenusuri
  • 1 lngurita mustar
  • zeama de lamaie
  • 200 ml supa de carne
  • 200 g paste cus-cus Hutton
  • sare
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu paste de la bloggeri

Paste cu dovlecei Paste cu dovlecei

Dovleceiii spalati, uscati, taiati fasii pe lung, cu cutitul economic, se pun in tigaia cu ulei. Jumatate din fasii se calesc acoperite

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Paste cu sos de ciuperci galbiori Paste cu sos de ciuperci galbiori

In vasul cu ulei, se caleste usturoiul intreg, fara sa se arda, doar cat isi elimina aroma si se scoate; se adauga apoi ceapa tocata

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tagliatelle cu varza creata si sunca