Cotlet de porc a la grec cu ciuperci si cus-cus

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Cotlet de porc a la grec cu ciuperci si cus-cus

Ingrediente

  • 6 felii cotlet de porc
  • 400 ml smantana
  • 1 borcan ciuperci taiate
  • 5o g unt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura untura
  • 2 galbenusuri
  • 1 lngurita mustar
  • zeama de lamaie
  • 200 ml supa de carne
  • 200 g paste cus-cus Hutton
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Punem intr-o tigaie untura si untul la topit , iar feliile de cotlet le dam cu sare si le trecem prin faina.Cand untura si untul s-au topit, asezam cotletele in tigaie si le lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, apoi le scoatem si le tinem la cald.

Faina ramasa o tragem putin in grasimea din tigaie, adaugam apoi ciupercile taiate si stingem cu supa de carne. Adaugam cotletele si patrunjel verde tocat, lasam sa fiarba 30-40 de minute si mai potrivim gustul de sare daca este necesar. Lasam sa fiarba acoperit, la foc mic !

Galbenusurile le amestecam cu mustarul si cu smantana (punem si putin sos daca este necesar), apoi le rasturnam peste cotletele bine patrunse.Adaugam zeama de lamaie dupa gust.

Presaram deasupra patrunjel verde tocat.

Servim cotletele cu orez sau cu cus-cus Hutton pe care l-am pregatit astfel: prajim cus-cus-ul in ulei pina se rumeneste frumos pe toate partile( isi schimba culoarea, aveti grija sa nu se arda), adaugam apoi apa, dublu fata de cantitatea de cus-cus si asezonam cu sare si piper dupa gust. Fierbem la foc mic, acoperit pina se absoarbe toata apa( pina in 10 minute).

Servim cotletul cu sos ,alaturi de cus-cus si o salata de rosii si castraveti.

Pofta mare sa aveti !

Reteta pregatita de Sidy @www.sidyskitchen.blogspot.ro/ cu paste oferite de Hutton

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise