autor:

Sidy

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 19 septembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 19 septembrie 2018

Ingrediente
- 800 g cotlet de porc, - 200 g prosciutto crudo, - 400 g aluat foietaj, - mustar, ***, -1 galbenus +2 linguri ulei pt uns deasupra, , &ndash pentru varza murata:, - 1 lingura unt, - 400 g varza murata taiata fideluta, - 100 ml supa, - 4 boabe ienibahar zdrobite in mojar, - cimbru, - sare si piper, , - pentru piureul de cartofi, - 400 g cartofi albi fainosi, - 50 g mozzarella, - 60 g unt, - 1 catel usturoi presat, - nucsoara macinata, - 30 ml smintina, - sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Cotletul curatat bine de pielite il condimentam, apoi il ungem cu mustar pe toate partile si il invelim in felii de prosciutto crudo, apoi il legam cu ata de bucatarie ca sa fixam bine sunculita pe el.

Invelim apoi cotletul in hartie de copt umezita stransa cat mai bine peste cotlet, o asezam pe un gratar pus peste o tava si il coacem incet la 200 de grade C, cam 90 de minute. Apoi inlaturam hartia de copt si il mai coacem 20-30 de minute sa se rumeneasca sunca.

Intre timp preparam garniturile. Varza acra taiata fideluta o calim putin in unt, adaugam supa, apoi cimbrul si ienibaharul si lasam asa cam 15 minute, apoi luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Cartofii fierti ii amestecam cu mozzarella, unt, usturoi dat prin presa, nucsoara, smantana, sare si piper. Facem pireul cu ajutorul mixerului.

Aluatul de foietaj dezghetat il intindem pe o hartie de copt si asezam pe ea restul de prosciutto crudo.

Intindem piureul de cartofi in strat uniform, apoi stratul de varza calita si deasupra cotletul bine copt.

Le rulam pe toate cat mai strans in aluatul foietaj, pe care il ungem cu galbenusul amestecat cu ulei.

Coacem bine aluatul pina cand se rumeneste frumos, cam 40 de minute, la 180 de grade C.

Servim cotletul rece sau cald. Veti fi incantati de gustul aromat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)

Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)

Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient

2 voturi    1 comentariu
2h 45 min
Retete de Craciun
Rulada de carne cu sunca si felii de branza

Rulada de carne cu sunca si felii de branza

Intr-un vas, se amesteca carnea tocata cu oul, pesmetul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.

1 vot    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • - 800 g cotlet de porc
  • - 200 g prosciutto crudo
  • - 400 g aluat foietaj
  • - mustar
  • ***
  • -1 galbenus +2 linguri ulei pt uns deasupra
  • &ndash pentru varza murata:
  • - 1 lingura unt
  • - 400 g varza murata taiata fideluta
  • - 100 ml supa
  • - 4 boabe ienibahar zdrobite in mojar
  • - cimbru
  • - sare si piper
  • - pentru piureul de cartofi
  • - 400 g cartofi albi fainosi
  • - 50 g mozzarella
  • - 60 g unt
  • - 1 catel usturoi presat
  • - nucsoara macinata
  • - 30 ml smintina
  • - sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

66 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Chec cu scortisoara Chec cu scortisoara

Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam peste oua si amestecam bine. Topim untul,

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sufleu de conopida cu ciuperci