autor:

Sidy

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Cotlet de porc in crusta de cascaval cu patrunjel verde cu garnitura de piure de conopida

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 decembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 decembrie 2017

Ingrediente
pentru marinada:, , 1 lingura ulei cu trufe, , 3 linguri ulei de masline, , 4 catei usturoi, , 1 lingurita rasa boia afumata, , 1 lingura pasta de gogosari, , 70 ml vin alb, , 2 linguri sos de soia, , , , pentru friptura:, , 2 kg de cotlet de porc, , 3-4 linguri de sirop de artar, , 4 linguri de mustar Dijon, , 500 ml cidru de mere, , 1-2 linguri de sos de soia, , sare dupa gust, , piper negru proaspat macinat, , , , pentru crusta:, , 100 g cascaval ras uscat, , 100 g pesmet, , 1 legatura patrunjel verde, , , , pentru piureul de conopida:, , 1 conopidă, , 2-3 linguri crema de branza, , sare si piper dupa gust, , 1 lingura chives

Dificultate: Medie Timp: 2h 50 min

11 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam ingredientele pentru marinada, cu usturoiul trecut prin presa.
Cu ajutorul unei pensule, ungem bine cotletul cu aceasta marinada, il acoperin si il tinem 24 de ore la rece in frigider, la marinat.
Punem pe coastele iesite folie de aluminiu, ca sa nu se arda, iar cotletul il punem intr-un vas uns cu o lingura cu untura, care se poate acoperi si merge la cuptor.
Inainte de a-l da la cuptor, amestecam intr-un bol ingredientele pentu friptura (siropul de artar, 1 lingura mustar Dijon,1 lingura sos de soia, sare si piper) si intindem sosul format pe cotlet.
Turnam cidrul in vas si apoi il dam la cuptor la 200 de grade C, acoperit, pentru 1,5-2 ore.
Cand carnea este bine patrunsa, inlaturam capacul si lasam friptura sa se rumeneasca frumos inca 30-60 de minute, la 180 de grade C. Daca este nevoie, mai adaugati putin cidru, eu nu am mai avut nevoie.
Preparam piureul de conopida. Taiem conopida în bucatele si o fiebem in apa cu putina sare, cam 8-10 minute, nu mai mult, apoi o scurgem de apa.
Adaugam crema de branza si mixam pana obtinem o masa omogena, apoi condimentam piureul cu sare si piper.
Adaugam coditele de chives taiate marunt si amestecam bine. Pastram la cald.
Intr-o farfurie amestecam cascavalul ras, pesmetul si patrunjelul verde, pe care le-am maruntit cu mixerul vertical.
Cotletul uns cu mustar Dijon il trecem prin acest amestec, apoi il lasam cam 10 minute maxim la cuptor, sa se moaie cascavalul si sa se fixeze crusta.
Servim cotletul alaturi de piureul de conopida si o salata din salata verde.
A doua zi am servit si un sos de merisoare amestecat cu dulceata de ardei iute...a iesit o nebunieeee...credeti-ma !
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in crusta de cascaval cu patrunjel verde cu garnitura de piure de conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Rulouri cu crema de branza

Rulouri cu crema de branza

Intr-un bol adaugam untura, zaharul, sarea, amoniu si laptele, amestecam dupa care adaugam treptat

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Craciun
Rulouri jambonate din pui umplute cu prune

Rulouri jambonate din pui umplute cu prune

Pulpele spalate si zvantate se mai subtiaza cu un cutit, apoi se sareaza si condimenteaza. Pe fiecare

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 50 min

11 voturi

Ingrediente

  • pentru marinada:
  • 1 lingura ulei cu trufe
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita rasa boia afumata
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 70 ml vin alb
  • 2 linguri sos de soia
  • pentru friptura:
  • 2 kg de cotlet de porc
  • 3-4 linguri de sirop de artar
  • 4 linguri de mustar Dijon
  • 500 ml cidru de mere
  • 1-2 linguri de sos de soia
  • sare dupa gust
  • piper negru proaspat macinat
  • pentru crusta:
  • 100 g cascaval ras uscat
  • 100 g pesmet
  • 1 legatura patrunjel verde
  • pentru piureul de conopida:
  • 1 conopidă
  • 2-3 linguri crema de branza
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura chives

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Carnea tocata am amestecat-o intr-un castron cu ou, orez, putin cimbru uscat, sare si piper. Am framantat bine cu mana pana la omogenizare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Turta dulce decorata cu royal icing