Cotlet de porc in crusta de cascaval cu patrunjel verde cu garnitura de piure de conopida

Intr-un bol amestecam ingredientele pentru marinada, cu usturoiul trecut prin presa.

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
medie
Cotlet de porc in crusta de cascaval cu patrunjel verde cu garnitura de piure de conopida

Ingrediente

  • pentru marinada:
  • 1 lingura ulei cu trufe
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita rasa boia afumata
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 70 ml vin alb
  • 2 linguri sos de soia
  • pentru friptura:
  • 2 kg de cotlet de porc
  • 3-4 linguri de sirop de artar
  • 4 linguri de mustar Dijon
  • 500 ml cidru de mere
  • 1-2 linguri de sos de soia
  • sare dupa gust
  • piper negru proaspat macinat
  • pentru crusta:
  • 100 g cascaval ras uscat
  • 100 g pesmet
  • 1 legatura patrunjel verde
  • pentru piureul de conopida:
  • 1 conopidă
  • 2-3 linguri crema de branza
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura chives

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam ingredientele pentru marinada, cu usturoiul trecut prin presa.

Cu ajutorul unei pensule, ungem bine cotletul cu aceasta marinada, il acoperin si il tinem 24 de ore la rece in frigider, la marinat.

Punem pe coastele iesite folie de aluminiu, ca sa nu se arda, iar cotletul il punem intr-un vas uns cu o lingura cu untura, care se poate acoperi si merge la cuptor.

Inainte de a-l da la cuptor, amestecam intr-un bol ingredientele pentu friptura (siropul de artar, 1 lingura mustar Dijon,1 lingura sos de soia, sare si piper) si intindem sosul format pe cotlet.

Turnam cidrul in vas si apoi il dam la cuptor la 200 de grade C, acoperit, pentru 1,5-2 ore.

Cand carnea este bine patrunsa, inlaturam capacul si lasam friptura sa se rumeneasca frumos inca 30-60 de minute, la 180 de grade C. Daca este nevoie, mai adaugati putin cidru, eu nu am mai avut nevoie.

Preparam piureul de conopida. Taiem conopida în bucatele si o fiebem in apa cu putina sare, cam 8-10 minute, nu mai mult, apoi o scurgem de apa.

Adaugam crema de branza si mixam pana obtinem o masa omogena, apoi condimentam piureul cu sare si piper.

Adaugam coditele de chives taiate marunt si amestecam bine. Pastram la cald.

Intr-o farfurie amestecam cascavalul ras, pesmetul si patrunjelul verde, pe care le-am maruntit cu mixerul vertical.

Cotletul uns cu mustar Dijon il trecem prin acest amestec, apoi il lasam cam 10 minute maxim la cuptor, sa se moaie cascavalul si sa se fixeze crusta.

Servim cotletul alaturi de piureul de conopida si o salata din salata verde.

A doua zi am servit si un sos de merisoare amestecat cu dulceata de ardei iute...a iesit o nebunieeee...credeti-ma !

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise