Intr-un bol amestecam ingredientele pentru marinada, cu usturoiul trecut prin presa.
Intr-un bol amestecam ingredientele pentru marinada, cu usturoiul trecut prin presa.
Cu ajutorul unei pensule, ungem bine cotletul cu aceasta marinada, il acoperin si il tinem 24 de ore la rece in frigider, la marinat.
Punem pe coastele iesite folie de aluminiu, ca sa nu se arda, iar cotletul il punem intr-un vas uns cu o lingura cu untura, care se poate acoperi si merge la cuptor.
Inainte de a-l da la cuptor, amestecam intr-un bol ingredientele pentu friptura (siropul de artar, 1 lingura mustar Dijon,1 lingura sos de soia, sare si piper) si intindem sosul format pe cotlet.
Turnam cidrul in vas si apoi il dam la cuptor la 200 de grade C, acoperit, pentru 1,5-2 ore.
Cand carnea este bine patrunsa, inlaturam capacul si lasam friptura sa se rumeneasca frumos inca 30-60 de minute, la 180 de grade C. Daca este nevoie, mai adaugati putin cidru, eu nu am mai avut nevoie.
Preparam piureul de conopida. Taiem conopida în bucatele si o fiebem in apa cu putina sare, cam 8-10 minute, nu mai mult, apoi o scurgem de apa.
Adaugam crema de branza si mixam pana obtinem o masa omogena, apoi condimentam piureul cu sare si piper.
Adaugam coditele de chives taiate marunt si amestecam bine. Pastram la cald.
Intr-o farfurie amestecam cascavalul ras, pesmetul si patrunjelul verde, pe care le-am maruntit cu mixerul vertical.
Cotletul uns cu mustar Dijon il trecem prin acest amestec, apoi il lasam cam 10 minute maxim la cuptor, sa se moaie cascavalul si sa se fixeze crusta.
Servim cotletul alaturi de piureul de conopida si o salata din salata verde.
A doua zi am servit si un sos de merisoare amestecat cu dulceata de ardei iute...a iesit o nebunieeee...credeti-ma !
Pofta mare !
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii