autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Cotlete pane în stil portughez

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 19 aprilie 2011

Ingrediente
cotlete cu os, 6-7 cãtei de usturoi, sare, piper, boia dulce, vin alb, ulei sau unturã pt. prãjit, 2-3 ouã, pesmet, cimbrisor

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Am pregãtit niste cotlete cu os de porc ( pot fi si de vacã) asa cum se obisnuieste la tarã la portughezi ; am tinut carnea o noapte în marinatã apoi am scurs-o bine de lichid...de obicei se serveste cu cartofi prãjiti, eu am optat pt. orez :)

1)Condimenteazã cotletele cu sare groasã, piper negru si o linguritã de boia dulce.
Adaugã usturoiul tãiat feliute, vinul cât sã acopere carnea si cimbrisorul.

Lasã la marinat câteva ore.

2)Scoate carnea si scurge-o bine de lichid.
Într-o farfurie se bat ouãle ; în alta se pune pesmetul.
Cotletele se trec prin ouã apoi prin pesmet si se prãjesc în uleiul fierbinte.
Se scot pe hârtie absorbantã.
Se servesc imediat, noi am servit cu orez sãlbatec.

Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete pane în stil portughez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpa de porc la vasul de yena cu piure cu ceapa prajita

Pulpa de porc la vasul de yena cu piure cu ceapa prajita

Se spala carnea si se sterge cu o laveta. Se curata usturoi mai mult. Se fac gauri cu cutitul in

2 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Frigarui de pui cu pachetele de vinete

Frigarui de pui cu pachetele de vinete

Frigarui: Pieptul de pui se spala ,se dezoseaza si se taie in fasii subtiri. Se amesteca zeama

7 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2011

    Delicios!***** Sarbatori fericite!

  • vitan aneta

    vitan aneta (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2011

    Hristos a inviat!va doresc sarbatori fericite si numai bine,beijinhos.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2011

    Vã multumesc si vã doresc sãrbãtori frumoase:)

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2011

      hmmm...un deliciu!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2011

      Excelenta reteta! Prinde bine oricand acest cotlet. Intradevar in Portugalia acest tip de reteta se serveste cu cartofi prasiti si salata, cu orez e mai sanatos. Felicitari!*****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2011

      O bunatate Ramona,si mai ales ca e si marinata carnea sigur si absolut divin!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • cotlete cu os
  • 6-7 cãtei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • vin alb
  • ulei sau unturã pt. prãjit
  • 2-3 ouã
  • pesmet
  • cimbrisor

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicios!***** Sarbatori fericite!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Fripturica de pui cu cartofi aromati