Se cerne faina. Se ia o mana de faina si se opareste cu lapte fierbinte, amestecandu-se bine. Se imparte in doua: jumatate se pune peste faina ramasa, iar cealalta jumatate se lasa sa se racoreasca putin. Cand e calduta se adauga drogdia, se stropeste cu lapte cald, se amesteca bine, se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut cca. 20 de min.
Intre timp se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu sarea si mirosurile.
In faina ramasa se pune zaharul, galbenusurile amestecate bine, maiaua crescuta, untul si se framanta bine, punandu-se lapte pana se incorporeaza toata faina.
ATENTIE!! Aluatul nu trebuie sa iasa prea moale, ci un aluat potrivit pentru a nu se lasa cand creste.
Dupa ce s-a incorporat toata faina, se pune ulei putin cate putin, se ma tranteste de cateva ori, se mai rupe aluatul bucatele, apoi se mai framanta si tot asa pana se incorporeaza tot uleiul.
Aluatul se lasa la dospit 1:30-2:00 h.
Dupa ce creste se intind foi, se pun peste ele umplutura din miez de nuca, cacao, coaja de lamaie si mirosuri. Se pun si bucatele de rahat. Se fac doua suluri si se impletesc. Se pune cozonacul in tava si se mai lasa cca. 1 h la crescut la cald pana ajunge la nivelul tavii.
Se tine la cuptor la foc potrivit cca. 1 h ( se incearca cu scobitoarea).
Pofta buna
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii