Cozonac de la Moldova

Doua maini de faina se oparesc in 250 ml lapte clocotit.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Cozonac de la Moldova

Ingrediente

  • Ingrediente cocă
  • - 2 kg făină
  • - 10 gălbenușuri
  • - drojdie (câte 2 nuci mai mari)
  • - 1 l lapte
  • - 100 g unt
  • - 100 g smântână
  • - 200 ml ulei
  • - 2 căni zahăr
  • - 2 lingurițe sare
  • - coaja răzuită de la două lămâi
  • - esențe
  • Ingrediente umplutură:
  • - 10 albușuri
  • - 10-15 linguri zahăr (în funcție de preferințe)
  • - 50 linguri de nucă măcinată
  • - zahăr vanilat
  • - esență de rom + cacao

Mod de preparare

Două mâini de făină se opăresc în 250 ml lapte clocotit. Se amestecă până iese o pastă fără cocoloașe.

In restul de lapte se topește zahărul.

9 gălbenușuri se bat cu sarea.

Când maiaua se răcește, se adaugă drojdia dizolvată în ultimul gălbenuș de ou și o lingură de zahăr și se lasă la crescut, apoi se adaugă toate ingredientele (mai puțin untul și uleiul). Pe urmă se adaugă treptat întâi untul, apoi tot treptat și uleiul și se frământă până se omogenizează.

Pentru umplutură, prima dată albușurile se bat spumă, apoi se adaugă restul ingredientelor

Coca se porționează în funcție de mărimea tăvilor și se umple cu acea cremă astfel încât să fie suficientă pentru toți cozonacii.

Se dau la copt și după aproximativ 45 de minute se verifică.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise