Ingrediente
Ingrediente cocă, , - 2 kg făină, , - 10 gălbenușuri, , - drojdie (câte 2 nuci mai mari), , - 1 l lapte, , - 100 g unt, , - 100 g smântână, , - 200 ml ulei, , - 2 căni zahăr, , - 2 lingurițe sare, , - coaja răzuită de la două lămâi, , - esențe, , , , Ingrediente umplutură:, , - 10 albușuri, , - 10-15 linguri zahăr (în funcție de preferințe), , - 50 linguri de nucă măcinată, , - zahăr vanilat, , - esență de rom + cacao
Dificultate: Medie | Timp: 4h
0 voturi
Mod de preparare
In restul de lapte se topește zahărul.
9 gălbenușuri se bat cu sarea.
Când maiaua se răcește, se adaugă drojdia dizolvată în ultimul gălbenuș de ou și o lingură de zahăr și se lasă la crescut, apoi se adaugă toate ingredientele (mai puțin untul și uleiul). Pe urmă se adaugă treptat întâi untul, apoi tot treptat și uleiul și se frământă până se omogenizează.
Pentru umplutură, prima dată albușurile se bat spumă, apoi se adaugă restul ingredientelor
Coca se porționează în funcție de mărimea tăvilor și se umple cu acea cremă astfel încât să fie suficientă pentru toți cozonacii.
Se dau la copt și după aproximativ 45 de minute se verifică.