Cozonac de la Moldova

Doua maini de faina se oparesc in 250 ml lapte clocotit.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Cozonac de la Moldova

Ingrediente

  • Ingrediente cocă
  • - 2 kg făină
  • - 10 gălbenușuri
  • - drojdie (câte 2 nuci mai mari)
  • - 1 l lapte
  • - 100 g unt
  • - 100 g smântână
  • - 200 ml ulei
  • - 2 căni zahăr
  • - 2 lingurițe sare
  • - coaja răzuită de la două lămâi
  • - esențe
  • Ingrediente umplutură:
  • - 10 albușuri
  • - 10-15 linguri zahăr (în funcție de preferințe)
  • - 50 linguri de nucă măcinată
  • - zahăr vanilat
  • - esență de rom + cacao

Mod de preparare

Două mâini de făină se opăresc în 250 ml lapte clocotit. Se amestecă până iese o pastă fără cocoloașe.

In restul de lapte se topește zahărul.

9 gălbenușuri se bat cu sarea.

Când maiaua se răcește, se adaugă drojdia dizolvată în ultimul gălbenuș de ou și o lingură de zahăr și se lasă la crescut, apoi se adaugă toate ingredientele (mai puțin untul și uleiul). Pe urmă se adaugă treptat întâi untul, apoi tot treptat și uleiul și se frământă până se omogenizează.

Pentru umplutură, prima dată albușurile se bat spumă, apoi se adaugă restul ingredientelor

Coca se porționează în funcție de mărimea tăvilor și se umple cu acea cremă astfel încât să fie suficientă pentru toți cozonacii.

Se dau la copt și după aproximativ 45 de minute se verifică.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni