Cozonac de la Moldova

Doua maini de faina se oparesc in 250 ml lapte clocotit.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Cozonac de la Moldova

Ingrediente

  • Ingrediente cocă
  • - 2 kg făină
  • - 10 gălbenușuri
  • - drojdie (câte 2 nuci mai mari)
  • - 1 l lapte
  • - 100 g unt
  • - 100 g smântână
  • - 200 ml ulei
  • - 2 căni zahăr
  • - 2 lingurițe sare
  • - coaja răzuită de la două lămâi
  • - esențe
  • Ingrediente umplutură:
  • - 10 albușuri
  • - 10-15 linguri zahăr (în funcție de preferințe)
  • - 50 linguri de nucă măcinată
  • - zahăr vanilat
  • - esență de rom + cacao

Mod de preparare

Două mâini de făină se opăresc în 250 ml lapte clocotit. Se amestecă până iese o pastă fără cocoloașe.

In restul de lapte se topește zahărul.

9 gălbenușuri se bat cu sarea.

Când maiaua se răcește, se adaugă drojdia dizolvată în ultimul gălbenuș de ou și o lingură de zahăr și se lasă la crescut, apoi se adaugă toate ingredientele (mai puțin untul și uleiul). Pe urmă se adaugă treptat întâi untul, apoi tot treptat și uleiul și se frământă până se omogenizează.

Pentru umplutură, prima dată albușurile se bat spumă, apoi se adaugă restul ingredientelor

Coca se porționează în funcție de mărimea tăvilor și se umple cu acea cremă astfel încât să fie suficientă pentru toți cozonacii.

Se dau la copt și după aproximativ 45 de minute se verifică.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor