Cozonac fara framantare

Reteta de cozonac fara framantare. Cozonac fara framantare reteta simpla si delicioasa. Cum faci acasa cozonac fara framantare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac fara framantare

Ingrediente

  • -1 kg faina de grau
  • - 200 gr unt
  • - 6 galbenusuri
  • -500 ml lapte dulce fiert
  • -200 gr zahar
  • -1 cub de drojdie
  • -coaja de la o lamaie
  • -1 esenta de vanilie
  • -1 praf de sare
  • Ingrediente penru umplutura:
  • -500 gr nuca macinata
  • -4 linguri flori de trandafir de dulceata
  • -2 linguri cacao
  • -500 gr rahat
  • -100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • Pentru uns:
  • -1 ou
  • -1 lingurita de zahar

Mod de preparare

Reteta de cozonac fara framantare este una destul de simpla, cu rezultat grozav. Cozonacii ies moi, pufosi si aromati.

Se cerne faina, se pune intr-un vas.

In alt vas se pune laptele caldut ca apa de vara, drojdia, zaharul, sare si se omogenizeaza, apoi se toarna peste faina, se adauga galbenusurile, esenta, coaja de lamaie, untul topit la temperatura camerei si se amesteca cu o paleta pana se obtine un aluat omogen. Se pune peste aluat o folie de ceolofan si se da la frigider pentru circa 12 ore. Se scoate aluatul din frigider si se imparte in patru bucati egale, se fac patru foi pe masa de lucru.

Se unge fiecare foaie cu cate o lingura de petale de trandafiri frecata cu zahar si sare de lamaie. Eu am din anul trecut, le-am pregatit si le-am pus in frigider, se pastreaza la fel ca in prima zi cand le-am pus si aroma este deosebita. Se pune amestec uscat din nuca macinata, cacao, zahar pudra cu aroma de vanilie, bucatele de rahat, se ruleaza foaia si se impleteste in doua cu o alta foaie umpluta si rulata la fel.

Se lasa la crescut 20-30 de minute, apoi se ung cozonacii cu galbenus batut cu putin zahar si se presara mac.

Se pun in tavi acoperite cu hartie de copt si se coc la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, primele10 minute. Apoi se reduce la 170 de grade si se continua coacerea inca 35-40 de minute.

Se taie dupa racirea completa.

Reteta de cozonac fara framantare este usor de facut si va invit s-o incercati. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise