autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu peste

Crap cu legume si masline in sos de rosii si ardei kapia

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 decembrie 2013

Ingrediente
5 buc file de crap, 1 morcov, 1 pastarnac, o mana rosii chery, o mana de masline, 1 ardei gras rosu, ulei de masline, 1 pahar cu vin alb sec, sare, piper macinat, zeama de la o lamaie, patrunjel verde, Pentru sos, 4 rosii, 3 ardei kapia, 2 catei de usturoi, ulei de masline, sare, piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Bucatile de peste le spalam ,le stergem cu un prosop absorbant ,le condimentam cu sare si piper dupa gust si le asezam intr-o tava.Le stropim cu zeama de lamaie si cu putin ulei.Curatam legumele(ardeiul gras,pastarnacul,morcovul) si apoi le taiem dupa preferinta-eu am taiat pastarnacul si morcovul rondele iar ardeiul gras fasii mai mari.Intercalam legumele printre bucatile de peste,adaugam si rosiile chery ,turnam vinul si un pahar cu apa si dam la cuptor.

In timp ce pestele este la cuptor ne ocupam de sos.Decojim rosiile iar ardeiul kapia il curatam si il taiem cubulete mai mari..Mixam totul pana obtinem o pasta.Incingem 2 linguri cu ulei de masline intr-o cratita ,adaugam usturoiul taiat si tinem pe foc circa 2 min.Scoatem usturoiul si adaugam in tigaie pasta de rosii si ardei.Condimentam cu sare si piper,adaugam un pahar cu apa si lasam la foc mic sa fiarba circa 20 min.
Ne ocupam si de masline.....punem deci maslinele la fiert in apa rece si le lasam circa 10 min.
Cand atat pestele cat si legumele sunt aproape gata facute scoatem tava din cuptor si adaugam maslinele scurse de apa si sosul de ardei si rosii.Dam la cuptor si mai lasam circa 10 min.

Asezonam cu patrunjel verde si servim cald..
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu legume si masline in sos de rosii si ardei kapia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pestisori crocanti

Pestisori crocanti

Se curata,se spala bine, se lasa la scurs.Se sareaza dupa gust.Fiecare pestisor se da prin faina

4 voturi    23 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Hering marinat cu legume

Hering marinat cu legume

Se curata heringul (capul si aripioarele se arunca) si se spala cu apa rece si se pune la congelat.

49 voturi    12 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mathe_Karoly

    Mathe_Karoly (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2013

    bravo.,.,like

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 5 buc file de crap
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • o mana rosii chery
  • o mana de masline
  • 1 ardei gras rosu
  • ulei de masline
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • sare
  • piper macinat
  • zeama de la o lamaie
  • patrunjel verde
  • Pentru sos
  • 4 rosii
  • 3 ardei kapia
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

29 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Mathe_Karoly

Mathe_Karoly (Chef de cuisine)

bravo.,.,like

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
File de somn pe pat de legume si sos de smantana