1. Se curata pestele de solzi, urechi si intestine.
2. Se indeparteaza capul si coada, iar apoi se portioneaza.
3. Bucatile de peste se spala bine si se lasa la scurs.
4. Se dau cu sare.
5. Intr-o farfurie putin adanca amestecam faina, malaiul si boiaua de ardei.
6. Se pune intr-o tigaie uleiul la incins.
7. Bucatile de peste se tavalesc prin amestecul format, se scutura de surplus si se introduc in uleiul incins.
8. Se lasa sa se prajeasca pe fiecare parte pana capata o nuanta aurie. In tigaie se intorc cel mai bine cu cleste de bucatarie.
9. In acest timp, cartofii spalati se pun la fiert in coaja in apa cu sare. Cand sunt gata fierti ii oprim, ii scurgem de apa si ii curatam de coaja.Se taie cubulete.
10. Pestele prajit il asezam pe o farfurie cu servetele de bucatarie, pentru a absoarbi surplusul de ulei.
11. Se pregateste un sos simplu din cateii de usturoi zdrobiti, sare si apa si se aseaza intr-o sosiera. Separat stoarcem lamaia si adaugam zeama in alta sosiera.
12. Pe o farfurie se aseaza 2-3 bucati de peste prajit si cartofii fierti taiati cubulete peste care adaugam 2 lingurite de smantana. Se presara patrunjel verde tocat pe deasupra.
La masa, fiecare isi potriveste mancarea cu mujdei si zeama de lamaie.
Pofta buna!
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii