autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

crema de lamaie

Autor: ana macavei (Bucatar sef)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana macavei (Bucatar sef)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Ingrediente
4 oua, 300 grame zahar, sucul a 3 lamai, coaja rasa a 2 lamai, 100 grame unt, frisca

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

121 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, se adauga sucul de lamaie, se adauga untul.

Totul se amesteca pe foc mic pana capata consistenta, cu o spatula de lemn si intr-o cratita de inox
se lasa la racit si se adauga frisca dupa gust.

PS: Se poate inlocui lamaia cu portocale.
PPS: Se pot baga bucati de fructe in crema, de ex. banane.
Daca ti-a placut reteta noastra "crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura alba cu crema de lamaie

Prajitura alba cu crema de lamaie

Foile: Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, ouale (oul intreg si galbenusul), smantana, praful

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Craciun
Prajitura cu crema de lamaie

Prajitura cu crema de lamaie

Blat. Mai intai, separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si

28 voturi    1 comentariu
1h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    anca , 11 iulie 2014

    e f f f f bunaaaaaaaaaaa

  • Fara foto

    Scorteanu Marius , 26 ianuarie 2014

    bau

  • Fara foto

    Octavia Draghici , 26 decembrie 2013

    e foarte gustoasa

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

121 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 300 grame zahar
  • sucul a 3 lamai
  • coaja rasa a 2 lamai
  • 100 grame unt
  • frisca

Raporteaza reteta

Fara foto

anca

e f f f f bunaaaaaaaaaaa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Rulada cu ciocolata