autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

crema de lamaie

Autor: ana macavei (Bucatar)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana macavei (Bucatar)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Ingrediente
4 oua, 300 grame zahar, sucul a 3 lamai, coaja rasa a 2 lamai, 100 grame unt, frisca

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

121 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, se adauga sucul de lamaie, se adauga untul.

Totul se amesteca pe foc mic pana capata consistenta, cu o spatula de lemn si intr-o cratita de inox
se lasa la racit si se adauga frisca dupa gust.

PS: Se poate inlocui lamaia cu portocale.
PPS: Se pot baga bucati de fructe in crema, de ex. banane.
Daca ti-a placut reteta noastra "crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu crema de lamaie

Tort cu crema de lamaie

Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat apa si zaharul pana spuma

102 voturi    9 comentarii
5h
Torturi
Tort cu cocos si crema de lamaie

Tort cu cocos si crema de lamaie

1. Pentru prepararea blatului de aluat, incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Intr-un bol mare, amesteca

21 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    anca , 11 iulie 2014

    e f f f f bunaaaaaaaaaaa

  • Fara foto

    Scorteanu Marius , 26 ianuarie 2014

    bau

  • Fara foto

    Octavia Draghici , 26 decembrie 2013

    e foarte gustoasa

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

121 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 300 grame zahar
  • sucul a 3 lamai
  • coaja rasa a 2 lamai
  • 100 grame unt
  • frisca

Raporteaza reteta

Fara foto

anca

e f f f f bunaaaaaaaaaaa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

1 vot    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Gogosi braziliene